DOLAR
32,6254
EURO
35,0848
ALTIN
2.443,66
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
32°C
Antalya
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
38°C
SON DAKİKA
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Fırtına uyarısı: Hızı 105 kilometreye çıkacak

Antalya Bilet…

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Fırtına uyarısı: Hızı 105 kilometreye çıkacak
REKLAM ALANI
23.12.2023 00:08
0
A+
A-

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak? Fırtına uyarısı: Hızı 105 kilometreye çıkacak

Hafta sonu hava durumu ile ilgili uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz’de saatteki hızı 105 kilometreye çıkan tam fırtına beklendiğini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) de İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi. 12 il için de sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Antalya, Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Batman, Bitlis, Siirt, Van için sarı kodlu uyarı yapılırken, Şırnak ve Hakkari için de turuncu kodlu uyarı yapıldı.
Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz’in doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya’nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Erzincan, Tunceli ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, “Karadeniz’de fırtına bekleniyor” başlıklı uyarıda bulundu.
Yapılan uyarıda, “Batı Karadeniz’de rüzgarın 23 Aralık Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerinden 7-9 kuvvetlerinde (50-90 km/sa) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetle (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” ifadeleri yer aldı.
Uyarı metninde ayrıca, “Doğu Karadeniz’de rüzgarın cumartesi günü ilk saatlerde batısında, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6-8 kuvvetlerinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Aralık Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.
Ayrıca ulaşımda aksama yaşanması ihtimali karşısında vatandaşlar uyarıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.
AKOM’dan yapılan açıklamada, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren batılı yönlerden kuvvetlenip kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde esmesinin beklendiği duyuruldu.
Rüzgarla birlikte kısa süreli sağanak geçişleri yaşanacağının tahmin edildiği aktarılan açıklamada, akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen fırtına nedeniyle olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması istendi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI