DOLAR
32,9607
EURO
35,3440
ALTIN
2.455,87
BIST
10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
33°C
Antalya
33°C
Açık
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

Memurlara büyükşehir tazminatı mı geliyor? (AK Parti’nin seçim beyannamesi 30 Ocak’ta açıklanacak)

Antalya Bilet…

Memurlara büyükşehir tazminatı mı geliyor? (AK Parti’nin seçim beyannamesi 30 Ocak’ta açıklanacak)
REKLAM ALANI
22.01.2024 14:19
0
A+
A-

Memurlara büyükşehir tazminatı mı geliyor? (AK Parti'nin seçim beyannamesi 30 Ocak'ta açıklanacak)

Yerel seçime sayılı günler kaldı. Partiler vaatlerini tek tek sıralarken gözler 30 Ocak’ta açıklanacak olan AK Parti’nin seçim beyannamesinde… 8 ana başlık ve 200 sayfadan oluşması beklenen beyannamede, memurlara büyükşehir tazminatının ön plana çıktığı belirtiliyor. Başta yüksek kiralar olmak üzere yaşam maliyetlerinin fazlalığı nedeniyle devlet memurlarının büyükşehirlerde yaşamayı daha az tercih ettikleri biliniyor.

31 Mart’taki yerel seçimlere az bir süre kala, AK Parti’nin seçim beyannamesini 30 Ocak’ta duyurması bekleniyor.

AK Parti’nin hazırladığı 8 ana başlık ve 200 sayfadan oluşan beyannamede öne çıkan dört proje bulunduğu belirtiliyor. Bunlar depreme dayanıklı şehirler, büyükşehirlerde yaşayan memurlara ek tazminat, mahalle kreşleri ve sokak köpekleri olarak sıralanıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

MEMURLARA BÜYÜKŞEHİR TAZMİNATI GELECEK Mİ?

AK Parti’nin beyannamesindeki en dikkat çekici bölümün ise büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı vaadi olduğu kaydediliyor.

Memurlar için büyükşehir tazminatının ayrıntıları ise merak konusu oldu.

Büyükşehirlerdeki memura refah payı adı altında özel bir “büyükşehir tazminatı” verilmesi tartışılıyor.

14 Mayıs 2023 seçim beyannamesinde de yer alan büyükşehirlerde yaşayan memurların yaşam standartlarının geliştirilmesi konusundaki vaatlerin 31 Mart yerel seçim beyannamesinde daha geniş kapsamlı işlemesi bekleniyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN DÜZENLEME

Beyannamede özellikle kentlerde ciddi bir sorun haline gelen sokak köpekleri ile ilgili alınacak önlemlerin de “sokak hayvanları habitatının düzenlenmesi” başlığı altında sıralandığı belirtiliyor.

DEPREME DAYANIKLI İLLER Beyannamenin ana omurgasının ise “depreme dayanıklı iller” üzerine kurulduğu kaydediliyor.

Kentlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için atılacak adımların ve projelerin ayrıntılı şekilde beyannamede yer alması bekleniyor.

MAHALLE KREŞLERİ

Beyannamede ayrıca mahalle kreşlerine ilişkin de özel bir başlık açılacağı ve Türkiye genelinde mahalle kreşlerinin hızla yaygınlaştırılacağı böylece özellikle çalışan annelerin sorununun çözüleceği belirtiliyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI