DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Güney Afrika: Dünya Gazze’de benzersiz bir saldırıya tanık oluyor

Antalya Bilet…

Güney Afrika: Dünya Gazze’de benzersiz bir saldırıya tanık oluyor
REKLAM ALANI
20.02.2024 14:05
0
A+
A-

Güney Afrika: Dünya Gazze'de benzersiz bir saldırıya tanık oluyor

Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen duruşmada konuşan Güney Afrika heyeti, Dünya, Gazzelilerin en temel yaşam hakkı ilkelerini ihlal eden, hız ve şiddet bakımından eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya tanık oluyor” dedi.

Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) görülen ve Doğu Kudüs ile Batı Şeria’daki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı duruşmanın bugün ikinci günü.

İsrail’in “meşruiyetini tanımıyoruz” dediği duruşmada konuşan Güney Afrika heyeti, “İsrail’in son 4 ayda 30 bin kişinin ölümüne yol açan meydan okuması sadece bir istatistik değil, Filistin halkının eti, kanıdır” ifadelerini kullandı. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Heyet ayrıca “dünyanın Gazzelilerin en temel yaşam hakkı ilkelerini ihlal eden, hız ve şiddet bakımından eşi benzeri görülmemiş bir saldırıya tanık olduğunu” söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, dün yaptığı açıklamada, UAD’deki duruşmaları Filistin yönetiminin, “uluslararası sistemi İsrail’e saldırmak için siyasi bir araca dönüştürme girişimi” olarak tanımladı. 

Antalya Bilet

REKLAM ALANI