DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

NASA’nın kıyamet planı

Antalya Bilet…

NASA’nın kıyamet planı
REKLAM ALANI
21.02.2024 11:34
0
A+
A-

NASA'nın kıyamet planı

NASA, dünyanın sonunun yaklaştığı bir durumla karşı karşıya kalırsa ne yapacağını açıkladı. Bir asteroit çarpmasının önlenebilecek tek doğal felaket olduğu belirtilirken bunu önlemek için nelerin yapılacağı anlatıldı.

NASA, bir asteroitin bize doğru hızla ilerlemesi durumunda ne yapılacağına dair planlarını paylaştı. Dünyanın sonunun nasıl görünebileceği hakkında sayısız film, dizi ve hikaye var ve her biri farklı sonlarla bitiyor.

NASA, DÜNYA’NIN SONU İÇİN PLANINI AÇIKLADI

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Uzmanlar, kurgusal tasvirlerden uzaklaşıp, olası bir dünyanın sonu senaryosunda ne yapılabileceğini açıkladı. Gezegen savunma uzmanı Dr. Kelly Fast’e göre NASA’nın dünyanın sonuna yönelik planı, onu tamamen durdurmaya çalışmakla başlıyor.

ÖNLENEBİLECEK TEK DOĞAL FELAKET Dr. Fast, NASA’nın Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi’nin gökyüzünü izlediğini ve asteroitlerin bizi bulmadan önce bizim onları bulmamız gerektiğini söyledi.

Dr. Fast, Asteroit çarpmasının önlenebilecek tek doğal felaket olduğunu belirtti.  Geleceğe yönelik yörüngeleri hesaplayan NASA’nın, bir çarpışmayı önlemek için saptırma görevinin mümkün olup olmadığına karar vermesi olası.

Ajansın Çift Asteroit Yönlendirme Testi (DART), asteroit saptırmanın olası bir yöntemi olarak hizmet edebilir ve bir asteroitin Dünya için bir tehdit olarak keşfedilmesi durumunda daha iyi hazırlanmamıza yardımcı olabilir.

UYARI PLANI NE? 

NASA, 2021 yılında insansız bir uzay aracını küçük bir asteroitle çarpıştırdı  böylece DART asteroiti dünyadan uzaklaştırma amacını başarıyla denedi. 

Ancak NASA, asteroiti bizden uzağa fırlatarak günü kurtaramazsa, yaklaşan bir tehdit konusunda bizi nasıl uyaracağına dair bir planı da var.

Uyarı, bulgularını doğrulayarak ve tehlikeyi değerlendirerek başlayacak olan Uluslararası Asteroit Uyarı Ağı (IAWN) adı verilen küresel bir gökbilimciler koalisyonunun yardımıyla gelecek. Daha sonra,  NASA, Beyaz Saray’a bir uyarı gönderecek ve ardından hükümet halka bir açıklama yapacak.  Gezegensel Savunma Koordinasyon Ofisi Baş Program Yöneticisi Lindley Johnson, “Masamda kırmızı bir telefon yok. Ancak ciddi bir etkinin bildirilmesini sağlayacak resmi prosedürlerimiz var.” diye konuştu.  Eğer tehdit uluslararası ise, IAWN Birleşmiş Milletler Dış Uzay İşleri Ofisine bilgilendirme yapacak. NASA, çarpışmadan sadece birkaç ay önce bir etkileşim tespit ederse, Dünya’yı kurtarmak için çok geç olacağı düşünülüyor. Ancak NASA, uzayda hızla ilerleyen nesnelerin çok önceden farkında olduğu sürece, kamuya açık uyarı ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI