DOLAR
32,5850
EURO
35,2568
ALTIN
2.466,55
BIST
10.715,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
36°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ABD’den “İsrail’e silah göndermeye devam” mesajı

Antalya Bilet…

ABD’den “İsrail’e silah göndermeye devam” mesajı
REKLAM ALANI
13.03.2024 23:41
0
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’deki saldırılarını sürdüren İsrail’e silah göndermeye devam edeceklerini, aynı zamanda Gazze’de sivillerin korunması ve ihtiyaç duydukları insani yardıma erişmeleri için de çalıştıklarını ve bu iki politikanın birbiriyle çelişmediğini savundu.

Blinken, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Gazze’deki son gelişmeleri ve ABD yönetiminin bu konudaki politikalarını değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’in kendini “Hamas’a karşı koruması” ve “bir daha 7 Ekim saldırısının yaşanmaması” için Tel Aviv’e gerektiği ölçüde silah ve askeri yardım yapmaya devam edeceklerini belirtti. İsrail’e silah göndermeye devam edip etmeyecekleri ya da bunu koşula bağlayıp bağlamayacaklarına ilişkin net bir değerlendirme yapan ABD’li Bakan, “İsrail’in kendi güvenliği için gerekli savunma araçlarına sahip olduğundan emin olmak bizim taahhüdümüz ve bu kalıcı bir taahhüt.” ifadesini kullanarak, gündemlerinde silah kesintisi konusunun olmadığını söyledi. İsrail’in, buna karşın, Gazze’deki sivilleri hedef almama konusunda sorumluluğu bulunduğunu ve bunu İsrail tarafıyla her görüşmelerinde gündeme getirdiklerini de vurgulayan Blinken, “bölgede hiçbir sivilin öldüğünü görmek istemediklerini” kaydetti. Blinken, bir soru üzerine, “İsrail’e silah göndermek ile Gazze’de sivil kayıpları azaltılsın demek ‘tutarsız’ değil.” dedi. GAZZE’DEKİ AÇLIKTAN KİM SORUMLU SORUSUNU GEÇİŞTİRDİ Gazze’de ciddi şekilde hissedilen açlık sorununun sorumlusunun İsrail olup olmadığı, eğer değilse kim olduğu yönündeki soruya cevap veren Blinken, Gazze’ye belli oranda gıda ulaştırıldığını ancak bunun yetersiz olduğunu ve yardımların artırılması gerektiğini söyledi. İsrail’in Gazze’ye belli ölçüde gıda girişine izin verdiğini ve hatta bu konuda işbirliği yaptığını savunan Blinken, ABD olarak havadan yardımların yanı sıra kuracakları geçici liman ile Gazze’ye ciddi miktarda insani yardımı ulaştıracaklarını, bununla beraber İsrail’e de bu konuda baskı yaptıklarını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

REFAH KONUSUNDA ABD HENÜZ BİR PLAN GÖRMEDİ ABD Başkanı Joe Biden’ın “kırmızı çizgi” olarak nitelendirdiği Refah’a olası saldırı konusundaki soruları da yanıtlayan Blinken, uygulanabilir ve sivillerin hayatlarını koruyacak bir plan olmaksızın İsrail’in bu bölgeye askeri “operasyon” düzenlemesine karşı olduklarını yineledi. Blinken, ABD’nin halen İsrail’den bu yönde bir plan beklediğini hatırlatarak, “Henüz böyle bir plan görmedik. Peki bu iş (Refah’tan sivillerin tahliyesi) mümkün mü? Evet mümkün, ancak biz henüz planı görmedik.” dedi. MASADA ATEŞKES PLANI BEKLİYOR Blinken, masada ateşkes planının beklediğini, Mısır ve Katar’la görüşmelerin devam ettiğini, ancak bu planı Hamas’ın kabul edip etmeyeceğini bilmediklerini kaydetti. “Hamas’ın esirleri bırakması” durumunda ateşkes planının devreye girebileceğini ve 6 haftaya kadar çatışmasız bir ortamın sağlanabileceğini dile getiren Blinken, İsrail’in bu konudaki tavrına ilişkin ise yorum yapmadı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI