DOLAR
32,9583
EURO
35,3439
ALTIN
2.458,95
BIST
10.679,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
33°C
Antalya
33°C
Açık
Perşembe Hafif Yağmurlu
32°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

Gaziantep Ticaret Odası: Kadın kooperatiflere 1 milyon TL üzerinde destek verdik

Antalya Bilet…

Gaziantep Ticaret Odası: Kadın kooperatiflere 1 milyon TL üzerinde destek verdik
REKLAM ALANI
13.03.2024 18:13
0
A+
A-

Gaziantep Ticaret Odası: Kadın kooperatiflere 1 milyon TL üzerinde destek verdik

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) 6 Şubat depremlerinde maddi hasara uğrayan Gaziantep’teki 4 kadın kooperatifine dünya birinciliği aldığı proje aracılığıyla 1 milyon 100 bin TL makine teçhizat ve hammadde desteğinde bulundu.

GTO’nun Dünya Odalar Yarışmasında dünya birincisi olan “Kadın Kooperatiflerini ve Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi” ve “EU-DAHIL Projesi” aracılığıyla deprem bölgesinde maddi hasar alan kadın kooperatiflerine ve KOBİ’lere verdiği toplam destek 13 milyon TL’yi aştı.

TOPLAM DESTEK 13 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE Sağlanan desteklere ilişkin bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım deprem bölgesindeki ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini katkı sunmak için yürüttükleri iki proje aracılığıyla 43 KOBİ ve kadın kooperatifine toplamda 13 milyon TL’yi aşan maddi destek verdiklerini belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

43 KOBİ’YE HAMMADDE DESTEĞİ

Toplam 43 kobi ve kooperatife ihtiyacları doğrultusunda makine teçhizat ve hammadde desteği verdiklerini belirten Yıldırım “Deprem bölgesinde zarar gören kooperatif ve KOBİ’lerimizi iki projemiz kapsamında destekledik. Projelerden biri “Kadın Kooperatiflerini ve Kadın Girişimcileri Destekleme” projesiydi. Diğeri ise deprem felaketi sonrası bölgenin sosyo-ekonomik ihtiyaçlarına yönelik faaliyetler ve projeler yürütmek üzere Odamız bünyesinde kurduğumuz “Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi” tarafından yürütülen İhtiyaç Haritası ve SPARK Türkiye Temsilciliğinin desteklediği “EU-DAHIL” projesiydi” dedi.

 “BAŞVURULAR TİTİZLİKLE İNCELENDİ” Başvuru yapan 431 KOBİ ve kooperatif bu kriterler çerçevesinde proje ekibince yapılan saha ziyaretleri ve sağladıkları dokumanlar kapsamında tek tek değerlendirilildiğini söyleyen GTO Yönetim Kurulu Başkanı, “Yapılan değerlendirmelerin sonucunda, deprem bölgesinde imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren toplam 39 KOBİ ihtiyaçları doğrultusunda toplamda yaklaşık 375 bin Euro makine, teçhizat ve hammadde desteğinde bulunuldu. Gaziantep’te 4 kadın kooperatifine destek verildiğini söyleyen Yıldırım, “Kadın kooperatiflerini destekleyen projemiz kapsamında UNHCR ve GTO proje uygulama ekipleri yerinde saha ziyaretlerinde bulunarak ihtiyaçlarını tespit ettiler. Gaziantep’te faaliyet gösteren 4 kadın kooperatifine toplam 1 milyon 100 bin TL tutarında teknik malzeme, ekipman ve hammadde desteği sağlandı” diye konuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI