DOLAR
33,0372
EURO
35,9878
ALTIN
2.559,61
BIST
11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
35°C
Antalya
35°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
36°C
Çarşamba Açık
39°C

“Rusya binlerce yolcu uçağını hedef aldı” iddiası: Putin’in sicili kabarık

Antalya Bilet…

“Rusya binlerce yolcu uçağını hedef aldı” iddiası: Putin’in sicili kabarık
REKLAM ALANI
22.04.2024 11:25
0
A+
A-

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı, son 8 ayda 46 binden fazla uçuşta uydu sorunu yaşandığını açıkladı. Sinyal karıştırma saldırılarındaki artış dikkat çekerken saldırıların kaynağıyla ilgili henüz net bir bilgi yok. Sektör uzmanları Putin’i işaret ederken, Kremlin’den iddialara yanıt gelmedi.

Ukrayna savaşı nedeniyle gerilen Batı-Rusya ilişkileri, bu kez de sivil havacılıkta yaşananlar GPS sorunları nedeniyle gündeme geldi. 
Rusya, havacılıkta son derece tehlikeli görülen elektronik saldırıların sorumlusu olarak gösteriliyor.
Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı da sahte sinyallerle yapılan saldırılardaki artışı doğrularken, saldırıların kaynağıyla ilgili bir değerlendirme yapmadı.
İngiliz basınında ise sektör uzmanlarının görüşlerinden yola çıkılarak bu saldırıların arkasında Rusya’nın olabileceğine işaret edildi.
Uçaklara gerçekleştirilen saldırılarda, pilotların; uçağın gerçekte olduğundan farklı bir yerde görmesini sağlamak için sahte sinyaller kullanılıyor.
Son 8 ayda 3 bin 500’den fazla İngiliz yolcu uçağı saldırılara hedef oldu.
Havayolu şirketerleri bu duruma karşı çözüm arayışlarına devam ediyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan RyanAir yetkilisi, saldırılar sonrası GPS’te sorun yaşanması durumundan alternatif sistemlerin devreye girdiğini açıkladı.
Savaş uzmanı Dr. Jack Watling ise Rusya’nın GPS’i çok uzun süredir bir taciz aracı olarak kullandığını, Rus birliklerinin konumlandığı yerlerden geçen uçaklarda bu tarz sorunların sık yaşandığını söyledi.
Rusya, geçtiğimiz mart ayında Polonya’yı ziyaret eden İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps’ı geri getiren uçağın uydu sinyalini bozmakla suçlanmıştı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI