DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
39°C
Antalya
39°C
Açık
Pazar Açık
40°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
38°C
Salı Az Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Esad’a davet olabilir” mesajı
Bakan Şimşek: Yatırımcı ilgisi artıyor, risk primi geriliyor
SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Temmuz 2024 petrol fiyatları)
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya barışı için 50 yıl önce elini havaya kaldırdı ve bir daha indirmedi

Antalya Bilet…

Dünya barışı için 50 yıl önce elini havaya kaldırdı ve bir daha indirmedi
REKLAM ALANI
09.05.2024 09:43
0
A+
A-

Dünya barışı için 50 yıl önce elini havaya kaldırdı ve bir daha indirmedi

Mahant Amar Bharti Ji bundan tam 50 yıl önce Hindu tanrısı Shiva ve dünya barışı için sağ kolunu havaya kaldırdı ve bir daha asla indirmedi.

Mahant Amar Bharti Ji,  1973’te Hindistan’da, 23 yaşındayken, Hindu tanrısı Şiva’ya bağlılık ve dünya barışı için kefaret olarak sağ elini havaya kaldırdı. Hintli rahip o günden sonra kolunu bir daha asla indirmedi. Bharati, 1970 yılında Yeni Delhi’de eşini ve üç çocuğunu geride bırakarak hayatını bir Hindu tanrısı olan Şiva’ya adamaya başladı. Bundan üç yıl sonra, bağlılığının bir sembolü olarak ve “savaşlara karşı gelmek ve dünya barışını desteklemek için” sağ kolunu havaya kaldırdı.  Dünya barışını yeniden tesis etme misyonu nedeniyle kolu hissini yitirene ve kasları eriyene kadar iki yıl boyunca dayanılmaz acılar çekti. Bharati, Hintli sadhusların bir tür kefaret olarak aşırı öz disiplinle aydınlanma ya da özgürleşmeyi tanımlamak için kullanılan bir terim olan Moksha’ya olan inançları nedeniyle tüm bu süre boyunca kolunu dik tuttu. 

Yaşlı adam uyurken bile bu durumu sürdürdü. Yeminine olan bağlılığı dikkat çekiciydi Ancak, Bharati, manevi hizmetlerine devam ederken, mütevazi bir yaşam sürmeyi tercih etti ve genellikle insanlardan yardım alarak geçindi. Temel ihtiyaçlarını topluluğun desteğine dayanarak karşıladı. Bharati’nin hikayesi, manevi hedeflere yönelik aşırı bağlılık ve özveri örneği olarak sıkça anlatılmaya başladı. 

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Geniş çapta ilgi ve hayranlık toplayan bu eylemle Bharati “Eli havada adam” olarak tarihe geçti,  Hindistan’da ve dünya çapında bir çok insana ilham verdi. 

“DÜNYA BARIŞINI İSTİYORUM” Bharati “Çok şey istemiyorum. Neden aramızda bu kadar nefret ve düşmanlık var? Ben sadece Hintlilerin ve tüm dünyanın birbiriyle barış içinde yaşamasını istiyorum” diye konuştu. 

Elini uzun süredir havada tuttuğu için Bharati artık kolunu bükemiyor. Ancak Bharti hayatının sonuna kadar kolunu havada tutmayı planlıyor ve bunun sonunda dünya barışına yol açacağını umuyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI