DOLAR
32,5649
EURO
35,2443
ALTIN
2.467,58
BIST
10.710,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kırmızı ışığa takılmak istemedi; İrem’in ölümüne neden oldu

Antalya Bilet…

Kırmızı ışığa takılmak istemedi; İrem’in ölümüne neden oldu
REKLAM ALANI
12.05.2024 12:00
0
A+
A-

Kırmızı ışığa takılmak istemedi; İrem’in ölümüne neden oldu

Adana’da otomobiliyle kırmızı ışığa yakalanmamak için sarıda geçip, yaya yolunda çarptığı İrem Alper’in ölümüne, ablası Gizem Alper’in ise yaralanmasına neden olan sürücü hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Savcılık, tutuklu sanık Ramazan Kılınç hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Adana’da kırmızı ışığa yakalanmamak için sarıda geçip genç İrem’in ölümüne neden olan sürücüye 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Yüreğir ilçesi Girne Bulvarı üzerinde 30 Mart günü, Ramazan Kılınç yönetimindeki 07 HZR 01 plakalı otomobil, kırmızı ışığa yakalanmamak için sarıda geçerek, yaya yolundan karşıya geçmeye çalışan İrem ve ablası Gizem Alper’e çarptı.
İrem Alper yaşamını yitirirken, ablası Gizem Alper ise yaralandı.
Kazadan sonra sürücü Ramazan Kılınç tutuklandı.
Cumhuriyet savcısı kazayla ilgili soruşturmasını tamamlayıp iddianameyi hazırladı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin yaptığı inceleme sonucunda iddianame kabul edildi.
Cumhuriyet savcısı, tutuklu sürücü Ramazan Kılınç’ın taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.
İddianamede, kaza tespit tutanağı, bilirkişi raporu ve sanık sürücü ile kaza sırasında sürücünün yanındaki kuzeni Ramazan Demir’in ifadelerine yer verildi.
Bilirkişi raporunda, sürücü Ramazan Kılınç’ın kavşağa yaklaşırken hızını azaltmadığı, ölen İrem ve ablası Gizem Alper’in de yolun karşısına geçerken yaya yolunu kullanmadıkları gerekçesiyle her üçünün de eşit derecede asli kusurlu olduğu belirtildi.
Kazada yolcu koltuğunda olan Ramazan Demir’in iddianamede yer alan ifadesi, kazanın nasıl olduğunu ayrıntılarıyla ortaya koydu.
Sürücü sanık ile polis okulu yönünden çarşı istikametine giderken Altınova ışıklarına geldiklerini belirten Ramazan Demir, “Kırmızı ışığa yakalanmamak için dayımın oğlu aracı hızlandırdığı sırada aniden iki kadın aracın önüne çıktı. Dayımın oğlu durmayarak bu bayanlara çarptı. Biz 20-35 metre ileride durduk, araçtan inerek 112 ekibini aradım, kadınlara yardım etmeye çalıştım.” dedi.
15 yıla kadar hapsi istenen sürücü Ramazan Kılınç ise iddianamede yer alan ifadesinde, suçlamaları kabul etmeyip, kendisini şöyle savundu:
“Işıklara geldiğimde bana sarı ışık yanıyordu. Ben yeşilden sarıya dönerken geçtim. Bu sırada aracımın hızı tahminen 60-70 kilometreydi. Işıkları geçtikten sonra aniden iki kadın aracımın önüne çıktı. O sırada aracımın frenine bastım, ancak mesafe kısa olduğu için duramayarak çarptım. Araçtan inip 112’yi aradık, yaralılara yardım etmeye çalıştık. Yeşilden sarıya geçerken geçtim suçlamaları kabul etmiyorum.”
Sanık sürücü Ramazan Kılınç, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI