DOLAR
32,5850
EURO
35,2568
ALTIN
2.466,55
BIST
10.715,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
36°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

New York Times’tan Yahya Sinvar raporu: İsrail’in zaferini engelleyen iradeli bir komutan

Antalya Bilet…

New York Times’tan Yahya Sinvar raporu: İsrail’in zaferini engelleyen iradeli bir komutan
REKLAM ALANI
13.05.2024 10:28
0
A+
A-

New York Times'tan Yahya Sinvar raporu: İsrail'in zaferini engelleyen iradeli bir komutan

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar ile ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, Sinvar’ın, sadece iradeli bir komutan olarak değil, aynı zamanda İsrailli elçileri müzakere masasına oturtarak İsrail’in savaş alanındaki zaferini engelleyen kurnaz bir müzakereci olarak da öne çıktığı belirtildi.

ABD’nin New York Times (NYT) gazetesi, Filistinli örgüt Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinvar ile ilgili bir rapor hazırladı.
Haberde, Hamas’ın ekim ayında İsrail’e saldırmasının ardından çatışmaların başlamasıyla, İsrailli liderlerin Sinvar’ı “yürüyen ölü” olarak tanımladığı belirtildi.
İsrail’in, Sinvarı, 7 Ekim saldırısının mimarı olarak gördüğünü belirten NYT,  “İsrail, Sinvar’ın öldürülmesini yıkıcı karşı saldırısının ana hedeflerinden biri olarak gösterdi” diye ekledi.
Haberde, Gazze’deki saldırıların üzerinden yedi ay geçmesine rağmen Sinvar’ın hayatta kalmasının, İsrail’in savaşının başarısızlıklarının simgesi olduğu ifade edildi.
Gazete saldırıların, Gazze’nin büyük bölümünü yerle bir ettiği, ancak Hamas’ın üst düzey liderliğinin büyük ölçüde sağlam kaldığına dikkat çekti.
Ayrıca 7 Ekim’de Hamas tarafından rehin alınanların serbest bırakılmamasını da saldırıların başarsızlığı olarak gösterdi.
Haberin devamında şu ifadelere yer verildi: “İsrailli yetkililer onun öldürülmesini isterken bile, kalan rehineleri kurtarmak için dolaylı da olsa onunla pazarlık yapmak zorunda kaldılar.
Hamas, İsrail ve ABD’den yetkililere göre Sinvar sadece iradeli bir komutan olarak değil, aynı zamanda İsrailli elçileri müzakere masasına oturtarak İsrail’in savaş alanındaki zaferini engelleyen kurnaz bir müzakereci olarak da öne çıktı.
Bazıları Bay Sinvar hakkındaki hassas istihbarat değerlendirmelerini ve diplomatik müzakereleri tartışmak için isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştu.”
NYT, raporunda ateşkes görüşmelerine de değindi.
Mısır ve Katarın görüşmelere aracılık ettiğini işaret eden gazete, “Bazı yetkililere göre Gazze’nin altındaki bir tünel ağında saklandığına inanılan Bay Sinvar’ın, Hamas’ın müzakerecilerinin herhangi bir tavizi kabul etmeden önce rızasını alması gerekiyor” diye belirtti.
Öte yandan Hamas yetkililerinin Sinvar’ın, örgütün kararlarında son söz sahibi olmadığı konusunda ısrar ettiği ancak Sinvar’ın teknik olarak Hamas hareketinin tamamı üzerinde yetkisi olmasa da, Gazze’deki liderlik rolü ve güçlü kişiliğinin, hem müttefiklerine hem de düşmanlarına göre Hamas’ın işleyişinde ona büyük bir önem kazandırdığı ifade edildi.
Gazeteye konuşan Hamas üyesi ve siyasi analist Salah al-Din al-Awawdeh, “Sinwar’a danışılmadan alınabilecek hiçbir karar yok. Sinvar sıradan bir lider değil, güçlü bir insan ve olayların mimarı. O bir tür yönetici ya da direktör değil, bir lider”  dedi.
Al-Awawdeh’in, 1990’lar ve 2000’lerde her ikisi de İsrail’de hapisteyken arkadaş oldukları belirtildi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI