DOLAR
32,6254
EURO
35,0848
ALTIN
2.443,66
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
32°C
Antalya
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
38°C
SON DAKİKA
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yaren leylek ile eşi Nazlı, 4 yavrusundan 2’sini kaybetti

Antalya Bilet…

Yaren leylek ile eşi Nazlı, 4 yavrusundan 2’sini kaybetti
REKLAM ALANI
13.05.2024 12:58
0
A+
A-

Yaren leylek ile eşi Nazlı, 4 yavrusundan 2’sini kaybetti

Bursa’da yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın bu yıl 4 yavrusu oldu. Yaren ile Nazlı’nın 28 Nisan’da dünyaya gelen yavrularından 2’si yaşama tutunamadı.

Türkiye’yi, Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Eskikaraağaç Köyü’nde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü.
Geçen 12 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Yılmaz’ın kayığına konan Yaren, bu yıl da geldi.
29 Şubat’ta, Eskikaraağaç’a gelen Yaren leylek, her yıl olduğu gibi bu yıl da balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına konup, beklenen görüntüleri verdi.
Yaren’den 7 gün sonra eşi Nazlı da Eskikaraağaç’a geldi. Yaren ile Nazlı’nın buluşmasını yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ve görüntülerle duyurdu.
Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın buluşmasını, balıkçı Adem Yılmaz da göldeki kayığından izledi.
Balıkçı Adem Yılmaz’ın gölden tuttuğu balıklarla beslenen Yaren leylek ve eşinin, bu yıl da 4 yumurtası oldu. Eşi ile sırayla kuluçkaya yatan Yaren leyleğin ilk yavrusu 28 Nisan’da yumurtadan çıktı.
Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş o anları sosyal medya hesabından 2 Mayıs’ta yaptığı paylaşımda, “Hepimizin yakından tanıdığı Yaren Leylek ve eşi Nazlı’nın 2024 yılındaki 4 yumurtası birkaç gün önce çatladı ve içinden dünya güzeli 4 sağlıklı yavru çıktı. Yavruların ilk görüldüğü sabahın öncesinde, gün henüz ağarmamışken sevinçten havalara uçan görüntüler meğer yumurtadan ilk çıkan yavrunun ardından yaşanmış olmalı.” ifadeleriyle paylaştı.
Yuvadan canlı kaydedilen görüntülerde Yaren leyleğin kanat çırptığı ve zıpladığı, sabah ise yumurtalardan 4 yavrunun çıktığı görüldü.
Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın, soğuktan ve yağmurdan korumak için büyük mücadele verdiği yavrulardan 2’si geçen hafta öldü.
Tüydeş, bu haberi de sosyal medya hesabından “Yaren Yuvasında bu yıl işler pek iyi gitmedi. Geçen hafta 4 yavrusundan 2’sini kaybetti. Aslında oldukça tecrübeli bir leylek. Eşiyle birlikte bu zamana dek aynı anda 5 yavru büyütmeyi başarmıştı. Yıllardır yaptığımız takiplerde de hiç yavru kaybetmemişti. Ama bu yıl 4 yavrudan 2’si yuvada öldü. Belki hava şartları belki bir hastalık nedeniyle öldüler. Belki de yuvaya taşınan yabancı cisimler nedeniyle. Bunu bilemiyoruz. Ama şöyle de bir gerçek var. Avrupa genelinde de bu yıl epey yavru kaybı yaşandı. Bakalım son 2 yavru sağlıkla yuvadan uçabilecek mi?” ifadeleriyle duyurdu.
Yaren leylek ile eşi Nazlı, kalan 2 yavrularıyla göl kenarındaki yuvalarında ilgilenirken, Tüydeş, Yaren leylek ile eşi Nazlı’nın, geçen yıl yumurtadan çıkan 4 yavrusunun ise sağlıkla büyüdüğünü ve göç ettiğini hatırlattı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI