DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
40°C
Antalya
40°C
Açık
Pazartesi Açık
39°C
Salı Parçalı Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
34°C
Perşembe Az Bulutlu
34°C
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Esad’a davet olabilir” mesajı
Bakan Şimşek: Yatırımcı ilgisi artıyor, risk primi geriliyor
SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Temmuz 2024 petrol fiyatları)
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Farkına varmadan sizi öldürecek 10 alışkanlık

Antalya Bilet…

Farkına varmadan sizi öldürecek 10 alışkanlık
REKLAM ALANI
15.05.2024 15:48
0
A+
A-

Farkına varmadan sizi öldürecek 10 alışkanlık

Alışkanlıklarınız sizi geliştirebilir ya da olduğunuz yerde kalmanıza hatta daha kötü bir hale gelmenize sebep olabilir. Farkına varmadan yaptığınız alışkanlıklar geleceğiniz konusunda oldukça önemlidir. İşte sizi kötü etkileyen alışkanlıklar…

Uyumak, vücudunuzun ve beyninizin kesintisiz olarak kendini onarabildiği zamandır. Bu sebeple uyku, sağlık için çok önemlidir. Ancak bunu dengede tutmak gerekir. Çünkü az uyumak bağışıklık sisteminizin çökmesine sebep olurken; çok uyumak da diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini artırır.
Sağlığınız için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri düzenli fiziksel aktivitede bulunmaktır. Çünkü yeterli fiziksel aktivite yapmamak, başka risk faktörü olmayan kişilerde bile kalp hastalığına yol açabilir.
Çeşitli nedenlerle aşırı yemek yemek ve bu alışkanlığı sürekli olarak sürdürmek birçok diyabet, obezite, kalp hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa sebep olabilir.
İnsanlar hayatta kalmak ve gelişmek için sosyal etkileşime ve işbirliğine bağımlıdır. Unutmayın yeterince sosyal olmadığınız zamanlarda yüksek düzeyde stres yaşama riskiniz artar.
Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da ekrana çok uzun süre bakmak gözlerinizde yorgunluğa veya rahatsızlığa neden olabilir. Bunun ötesinde, ekranlardan gelen ışık uyku öncesi gevşemenizi zorlaştırabilir.
Uzun saatler çalışmak, üretkenliğinizi azaltırken; sağlınızı da olumsuz yönde etkiler. Çok fazla çalışmaktan kaynaklanan stres, kalp krizi veya felç riskini artırabilir.
Düzenli olarak güneşe maruz kalmak D vitamini almanın en doğal yoludur. D vitamini bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar. Bu nedenle yeterince güneş ışığı almamak, bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olabilir.
Bakış açınızın olumsuz olması etrafınızdaki güzellikleri yok ederken, fırsatlara karşı kör olmanızı sağlar. Ayrıca bu tutum sevdiklerinizin sizden uzaklaşmasına da sebep olur.
Sağlıksız bir ilişki sizin  refahınızı olumsuz etkiler. Kaygı düzeyiniz yükselir, kendinizi daha depresif hissedersiniz ve zamanla özgüveniniz yok olur. Böyle bir ilişkide olmak yerine onu sonlandırmak daha iyi olabilir.
İyi bir duruş sergilemek için her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın. Bu, etrafınızdaki herkese olumlu sinyaller gönderir ve genel olarak sizin için daha iyidir. Çünkü kötü duruş; kas, eklem gerginliği veya vücut ağrısı gibi sorunlara neden olabilir.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI