DOLAR
32,5663
EURO
35,2553
ALTIN
2.468,72
BIST
10.720,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Maliye’den “demir yumruk” operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza kesildi

Antalya Bilet…

Maliye’den “demir yumruk” operasyonu: 7 milyar lira rekor ceza kesildi
REKLAM ALANI
21.05.2024 10:07
0
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı sektör sektör yürüttüğü vergi incelemelerini tamamlamaya başladı. İlk sonuçlar demir-çelik sektöründe alındı. 2 firmaya 7 milyarlık rekor ceza geldi.

Hazine ve Maliye Baknaı Mehmet Şimşek’in talimatıyla Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı birçok sektörde inceleme başlatmıştı. Demir-çelik sektörüne başlatılan ve basında “demir yumruk” operasyonu olarak anılan incelemede sonuç alınmaya başlandı. İlk incelemeler sonrasında rekor cezalar geldi. İki firmaya 7 milyar lira vergi cezası kesildi. Bakanlık kaynakları, bu rekor cezaların yenilenerek devam edeceğini, sonuçlanmaya yakın durumdaki incelemeler sonrasında, kazancı oranında vergi ödemeye şirketlere daha yüksek cezaların kesileceğini bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı demir-çelik sektöründe faaliyette bulunan şirketleri yakın takibe almıştı. Demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki firmaları devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan şirketler üzerinden sahte faturalar ile kamuyu zarara uğratan ve haksız kazanç sağlayan firmalar nezdinde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Vergi Müfettişleri tarafından yürütülen incelemeler tamamlanmaya başladı. İki büyük firma nezdinde düzenlenen raporlar sonucunda 7 milyar lira vergi ve ceza tarh edildi.

Firmalardan birine 5 milyar lira, diğerine iki milyar lira ceza kesildiği belirtiliyor. Diğer mükellefler hakkında devam eden incelemeler ise tamamlanmak üzere. Yine edindiğimiz bilgilere göre, bu rekor cezanın da üstünde cezalar kesilecek. Bu mükelleflerle ilgili MASAK mevzuatı kapsamında aklama suçu incelemeleri de vergi incelemeleri ile birlikte yine Vergi Müfettişleri tarafından yürütülüyor. Maliye, demir-çelik piyasasını kayıtlı hale getirmek için kararlı bir mücadele yürütüyor. Maliye, sürekli gözetim ve kontrol araçlarıyla piyasayı yakından takip ediyor. İnşaatlarda kullanılan demirlerin üretim aşamasından son kullanım aşamasına kadar olan sürecin izlenebilir hale getirilmesini amaçlayan “inşaat demiri izleme sistemi” de bunlardan birisi. Ayrıca kaynaklar, büyük üretici firmalar nezdinde Vergi Müfettişleri tarafından fiili sayımlar yapıldığını ve devamının geleceğini belirtiyor. İncelemesi tamamlanan mükelleflerin davalarının da sıkı takibinin yapıldığı bir dönem başlatıldı. Demir-çelik sektöründe rekor cezalarla sonuçlanan bu inceleme sürecinin bir benzeri daha önce akaryakıt sektöründe başlatılmıştı. Bu incelemeler için Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı risk analiz biriminde ayrı bir masa oluşturuldu. Bu masa sektörleri sürekli takip edecek ve sektörü manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, vergi kayıp ve kaçağına neden olan mükellefleri incelemeye sevk edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen hafta da 50 ilde 5 bin 100 mükellef için sahte fatura incelemesi başlatmıştı. 230 müfettiş 17 milyar liralık operasyonu sürdürüyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI