DOLAR
32,6610
EURO
35,4440
ALTIN
2.506,82
BIST
10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
39°C
Antalya
39°C
Açık
Pazar Açık
40°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
38°C
Salı Az Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C
SON DAKİKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Esad’a davet olabilir” mesajı
Bakan Şimşek: Yatırımcı ilgisi artıyor, risk primi geriliyor
SON DAKİKA HABERİ | Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur iade edilecek mi? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yargıdan kaçış olmamalı
Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (5 Temmuz 2024 petrol fiyatları)
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Seçil Erzan 5. kez hakim karşısına çıktı | Sicil amiri konuştu: “Yurt dışına kaçacak engel olun”

Antalya Bilet…

Seçil Erzan 5. kez hakim karşısına çıktı | Sicil amiri konuştu: “Yurt dışına kaçacak engel olun”
REKLAM ALANI
24.05.2024 20:03
0
A+
A-

Kamuoyunda “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen, 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan ve 275 yıl hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan, 5. kez hakim karşısına çıktı. İlk kez Denizbank çalışanlarının dinlendiği duruşma öncesi Erzan’ı İstanbul Adalet Sarayı’na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece’de kaza yaptı. Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Seçil Erzan’ın birinci dereceden sicil amiri Sermin Tekin, “7 Nisan günü İnci Çeviker isimli kişinin Seçil Erzan’a ulaşmak istediğine ama ulaşamadığına ilişkin bir telefon aldım. Seçil Erzan’a paralar verdiğini ancak kendisini oyaladığını söyledi ve ‘yurt dışına kaçacak engel olun'” dedi.
Mahkeme heyeti, Ulusal Yargı Projesi’nin (UYAP) bakıma girmesi nedeniyle duruşmayı 29 Mayıs’a erteledi.

Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu milyonlarca dolarlık gizli fon dolandırıcılığı davasında bugün duruşma günü. 
Futbolcular ve iş insanlarını yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski banka müdürü Seçil Erzan 5. kez hakim karşısına çıktı.
Seçil Erzan davasında Fatih Terim sessizliğini bozdu: Tazminat davası açtı!
Bir otomobilin patlayan lastiğinden savrulan parçaların cezaevi aracının camına çarpması sonucu meydana gelen kazanın ardından Seçil Erzan, olay yerine çağrılan midibüsle adliyeye sevk edildi.
Seçil Erzan 4. kez hakim karşısında | Arda Turan: Bu konularda safım
Erzan’ı duruşma için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götüren cezaevi aracı Büyükçekmece’de kaza yaptı.
Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame: Çorlulu pazarcı çift de dosyaya girdi, hapis cezası istemi 275 yıla çıktı
Denizbank yöneticilerinden Sermin Tekin, “tanık” sıfatıyla dinlenildi.
Duruşmada tanık olarak dinlenilen ve Seçil Erzan’ın sicil amiri olarak bilinen Sermin Tekin, şubeyle ilgili 7 Nisan 2023’te kendisine telefon edildiğini, müştekilerden İnci Çeviker’in Erzan’a ulaşmak istediği ancak ulaşamadığının söylendiğini ifade etti.
Bu sırada art arda telefonlar almaya başladığını dile getiren Tekin, şöyle konuştu: “İnci Hanım’ı beklerken bir telefon daha aldım. Futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilerin Seçil Erzan’ı görmek ve paraları hakkında bilgi almak istedikleri yönünde bilgi aldım. O sırada odaya ağlayarak İnci Çeviker girdi. Bana, ’10 yıllık arkadaşım tarafından sırtımdan vuruldum, beni dolandırdı.’ dedi. Önce onu sakinleştirmeye çalıştım. Bana, Seçil Erzan’ın yurt dışına kaçacağını ve buna engel olmamız gerektiğini söyledi. Ben de Seçil Erzan’a izinli olduğu için ulaşılamadığını söyledim. Sonra biz İnci Hanım’ı dinledik ve notlar aldık.”
Tanık Tekin, yöneticilerinden Tanju Kaya’yı aradığını, bankaya gittiğinde Volkan Bahçekapılı ile karşılaştığını ifade ederek, Bahçekapılı’ya bir sıkıntı olup olmadığını sorması üzerine, “Seçil Erzan’la ilgili bir şikayetimiz yok. Sadece elimdeki evraklarla ilgili bilgi almak istiyorum.” yanıtını aldığını anlattı.
Şubede sanık Erzan’ın odasına girdiğinde müştekilerden Evrim Pınar Güzel ve Burhan Taşpolat’la karşılaştığını anlatan Tekin, Güzel’in burada ağladığını, babasının kendisini sakinleştirmeye çalıştığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evrim Hanım da uzun yıllardır Seçil Erzan’a para verdiğini ancak Seçil’in kendisine geri dönmediğini, intihar etmiş olabileceğini söyledi. İbrahim Kocabaldır da Çanakkale’den geldiğini, Erzan’a elden para verdiğini söyledi. Aktarılan kişilerin hesapları olup olmadığına baktık ve hiçbirini görmedik. Yöneticilerimizi de bilgilendirip toplantıdan çıktık. 7 Nisan gecesi Genel Müdür Hakan Ateş’ten telefon aldık. 10.00’da Fatih Terim ile futbolcuların geleceğini söyledi. Ertesi sabah Fatih Terim, Arda Turan ve Emre Belözoğlu genel müdürlüğe geldi. Birlikte görüşme yaptık. Arda Turan, Seçil Erzan’a paralar verdiğini, bir kısmını aldığını ama fazla geri alamadığını söyledi. Biz Seçil Erzan ile görüşemediğimizi söylediğimizde Arda Turan, ‘Bende Seçil’in telefon numarası var, size verebilirim.’ dedi. Toplantının ardından Fatih Terim ile diğer futbolcular gitti.”
Tanık Tekin, bunun üzerine konuştuğu sanık Erzan’ın kendisine çok üzgün olduğunu, olaydan dolayı utandığını ve korktuğunu ifade ettiğini belirterek, “Ne yapabileceğimi sordum. Mümkünse görüşebileceğimizi söyledim. Bana ‘Siz gelin.’ dedi. Ben de şoförümle birlikte attığı konuma gittim.” dedi.
Çorlu’ya gittiğini, Seçil Erzan’ı perişan halde gördüğünü söyleyen Tekin, evde Erzan’ın annesi, bakıcısı ve iki kadın daha olduğunu anlattı.
Tanık Tekin, Erzan’ın kendisine zor zamanlar geçirdiğini, tehdit edildiğini, başkalarından para aldığını ama veremediğini söylediğini dile getirerek, “‘Çalıp çırpmadım, kendim için bir şey yapmadım.’ gibi cümleler kuruyordu. Orada 3 saat kaldım. Yıllar önce bir hisse senedinden kaynaklanan bir açığının olduğunu söyledi. Sonra, ‘Beni çok tehdit ettiler, kapıma dayandılar, intihar etmek gibi bir amacım var.’ dedi. Kendisine annesini ve sevenlerini hatırlattım. Ölümün çare olmadığını söyledim.” diye konuştu.
Görüşmelerinde Erzan’ın izni dışında bir şey yapmadığını belirten Tekin, “Bizdeki tüm para alışverişleri ve nakit alışverişler kameralarla izlenen operasyon alanında olur. Bu fon mevzusunu ben ilk kez İnci Çeviker’den duydum. Sonra Tanju Kaya’ya ilettim. Muhtemelen Mehmet Aydoğdu’nun haberler çıktıktan sonra bilgisi olmuştur. Şubede herhangi bir tartaklama olayı olsaydı, çalışanlarımız oradaysa bunu görmemesi ve de müdahale etmemesi mümkün değildir. Orada değillerse bilemem.” dedi.
Mahkeme heyeti, Ulusal Yargı Projesi’nin (UYAP) bakıma girmesi nedeniyle tanık Tekin’in beyanlarından sonra ara karar oluşturdu.
Sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Mayıs Çarşamba gününe erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın, bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.
İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı evrak verildiği, ancak daha sonra Çeviker’in Erzan’a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.
Sanık Erzan’ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.
İddianamede, Erzan’ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI