DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Türkiye’de deprem beklenen 2 bölge! Risk altında olan illeri açıkladı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış kuvvetli geliyor
SON DAKİKA: Kahramanmaraş Göksun’da deprem | Son depremler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Gazze’de tahliye edilmesi gereken 10 bin hasta var

Antalya Bilet…

DSÖ: Gazze’de tahliye edilmesi gereken 10 bin hasta var
REKLAM ALANI
28.05.2024 16:48
0
A+
A-

DSÖ: Gazze'de tahliye edilmesi gereken 10 bin hasta var

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, Gazze’de tıbbi tahliye için bekleyen 10 bin civarında hastanın olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Sağlık Direktörü Akihiro Seita, BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında konuştu.

İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze’de yaşanan son gelişmeler ve “UNRWA Sağlık Direktörlüğü 2023 Yılı Raporu” hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. DSÖ Sözcüsü Harris, Gazze’deki tıbbi malzeme ve yakıt stoklarının azaldığına dikkati çekti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

YARDIMLAR İÇERİYE GİRİŞ YAPAMIYOR İsrail’in Refah’a kara saldırılarının başlatmasından bu yana Kerem Şalom Sınır Kapısı aracılığıyla üç TIR’ı Gazze’ye ulaştırmayı başardıklarını kaydeden Harris, Mısır’ın El-Ariş Limanı’nda DSÖ’ye ait 60 yardım TIR’ının Refah’a giriş yapamayarak beklediğini ve Refah Sınır Kapısı’nın kapalı olması nedeniyle içeriye giriş yapamadığını aktardı. Gazze Şeridi’nde resmi olarak halen hizmet veren 14 hastane var ancak bu hastaneler çoğu zaman yatılı hasta kabul etmiyor ve yapabileceklerini sınırlamak zorunda kalıyor.

Refah’ta sadece Birleşik Arap Emirlikleri Sahra Hastanesi zar zor hizmet veriyor. Burada 5 sahra hastanesi var ancak hepsi dolup taşmış durumda ve yeterli malzeme tedarik edilememiş durumda.

10 BİN HASTA TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Gazze’de tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyan hastaların durumuyla ilgili soruyu yanıtlayan Harris, “Tüm tıbbi tahliyeler aniden durduruldu.
Tahliye edilmesi gereken 10 bin civarında hasta var.” dedi. Harris, Refah bölgesinde şiddetin artması ve hizmetlerin sınırlandırılması nedeniyle bölgeyi terk edemeyen binden fazla kritik hasta ile yaralı olduğunu da vurguladı.

“GAZZE’DE SAĞLIK DURUMU ÇOK KÖTÜ DURUMDA” UNRWA Sağlık Direktörü Seita, Ajans’ın önemine ve faaliyet gösterdiği bölgelere değinirken sağlık direktörlüğü olarak 2023’te yaklaşık 7 milyon danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydetti. 2023’te bulaşıcı olmayan hastalıklara yakalanan 300 bin kişi tedavi edildi.

Faaliyet gösterdikleri ve işgal altında bulunan Batı Şeria’daki durumun “çok vahim” olduğuna işaret eden Seita, burada 40’tan fazla sağlık merkezi olduğunu ancak bu merkezler arasında hareket etmenin oldukça zor olduğunu belirtti.

Gazze’de temiz su ve sanitasyon eksikliği nedeniyle sağlık durumu çok kötü durumda. Ayrıca Gazze’de sayısı hızla artan solunum yolu enfeksiyonu ve ishal vakaları da görülmeye devam ediyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI