DOLAR
32,6968
EURO
35,1398
ALTIN
2.447,86
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail, Refah’ta sivilleri hedef aldı | ABD: “Derin üzüntü duyuyoruz”

Antalya Bilet…

İsrail, Refah’ta sivilleri hedef aldı | ABD: “Derin üzüntü duyuyoruz”
REKLAM ALANI
28.05.2024 22:06
0
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail’in Refah’ta sivilleri hedef alan saldırılarıyla ilgili olarak Tel Aviv yönetiminden kapsamlı soruşturma talep ettiklerini belirterek, “Hafta sonu Refah’taki trajik can kayıplarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yangın çıkan kamptaki görüntüler yürek burkan türden.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Bakanlıktaki günlük basın brifinginde İsrail’in Refah’taki son saldırılarına ilişkin gündemi değerlendirdi.

İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarıyla ilgili birçok soruya yanıt vermekte zorlanan Miller, saldırılarda sivillerin hayatlarını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduklarını söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Miller, “Hafta sonu Refah’taki trajik can kayıplarından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Yangın çıkan kamptaki görüntüler yürek burkan türden. Olayı duyunca hemen İsrail hükümetine ulaşıp olayla ilgili derin endişemizi dile getirdik ve kapsamlı bir soruşturma yapılması yönünde onları teşvik ettik.” dedi.

İsrail’in Hamas’ın peşinden gitme hakkına sahip olduğunu ve hafta sonu düzenlediği saldırıda da hedefin Hamas üyeleri olduğunu savunan Miller, bununla birlikte İsrail ordusunun “operasyonlarında” sivilleri koruma yönünde sorumluluğu olduğunu da vurguladı.

MILLER’A İSRAİL ORDUSUNUN SORUŞTURMALARIYLA İLGİLİ ZOR SORU Öte yandan Miller, İsrail ordusunun Refah’taki son saldırılarına ilişkin nasıl bir soruşturma sonucu beklediğine ve somut bir sonuç çıkmazsa ABD’nin ne yapacağına ilişkin soruyu yanıtladı. İsrail ordusunun bugüne kadarki saldırılarıyla ilgili somut herhangi bir soruşturmasını tamamlayıp sorumluları cezalandırıp cezalandırmadığıyla ilgili soruya Miller, “İsrail’in (sivillerin vurulduğu saldırılarıyla ilgili) yürüttüğü soruşturmalara güveniyoruz.” yanıtını verdi. Soruyu yönelten muhabirin, aralarında iki ABD vatandaşının da öldürüldüğü bazı saldırılara ilişkin İsrail ordusunun soruşturmalarından hiçbir sonucun çıkmadığını hatırlatması üzerine ABD’li Sözcü, her bir soruşturmanın tek tek nasıl yürütüldüğünü bilemeyeceklerini ancak toplamda İsrail’in kendi hukuk sistemi içindeki soruşturmalara güvendiklerini söylemekle yetindi.

“GAZZE’DE GÜVENLİ BÖLGE VAR MI?” Miller, İsrail’in Refah’ta son olarak “güvenli bölge” ilan ettiği bir bölgeyi vurduğunu anımsatan bir muhabirin sorusuna, İsrail ordusunun kamuoyuna yaptığı açıklamayı hatırlatarak yanıt verdi. Miller, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu çadır kampına düzenlenen saldırıyla ilgili zaten İsrail’in bir soruşturma başlattığını, ancak genel olarak İsrail’in güvenli bölgeleri değil Hamas üyelerinin bulunduğu yerleri hedef aldığını savundu. NE OLMUŞTU? BM’nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD) 24 Mayıs’ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesine hükmetmişti. İsrail, UAD’nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına 26 Mayıs’ta düzenlediği saldırıda 45 Filistinli hayatını kaybetmişti Görgü tanıkları, “İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor.” demişti. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti. Antalya Bilet

REKLAM ALANI