DOLAR
32,5850
EURO
35,2568
ALTIN
2.466,55
BIST
10.715,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
31°C
Cuma Parçalı Bulutlu
36°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Refah operasyonunun bedeli: Çocuklar yetersiz beslenmeden ölüyor

Antalya Bilet…

Refah operasyonunun bedeli: Çocuklar yetersiz beslenmeden ölüyor
REKLAM ALANI
02.06.2024 15:26
0
A+
A-

Refah operasyonunun bedeli: Çocuklar yetersiz beslenmeden ölüyor

Gazze’nin güneyinde kıtlık koşulları derinleşirken, İsrail birliklerinin sınır kenti Refah’ta yürüttükleri kara operasyonu insani yardımların önünü kesmeye devam ediyor. Gazze’de en az 30 çocuk, yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Gazze’nin kuzeyi yakın zamana kadar gıda ve tıbbi bakım sıkıntısının en yoğun olduğu bölge olarak biliniyordu. Mayıs ayında İsrail birliklerinin Refah’a gelişi, bölgedeki korkunç kıtlık riski hesabını değiştirdi. UNICEF yetkilileri, “Refah’ta devam eden saldırılar çocuklar için bir felaket” açıklamasında bulundu.

İsrail ordusu haftalardır Gazze’nin güneyindeki sınır kenti Refah’a yönelik kara saldırısı yürütüyor. Bu saldırılar sırasında sınır kapıları yardım geçişine kapatıldı ve Refah’a sığınan yaklaşık 1 milyon sivil tekrar göçe zorlandı.
Geçtiğimiz hafta, 7 aylık Filistinli bir çocuğun yetersiz beslenmeden hayatını kaybetmesi Gazze’de hızla derinleşen bir krize dair dünya çapında yankıya neden oldu.
Gazze’de en az 30 çocuk, yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti. Kayıtlara geçen 30 çocuk ölümünün neredeyse tamamı uzun süre yardım ulaşmayan Gazze’nin kuzey bölgesinde gerçekleşti.
Gazze’nin kuzeyi yakın zamana kadar gıda ve tıbbi bakım sıkıntısının en yoğun olduğu bölge olarak biliniyordu.
Mayıs ayında İsrail birliklerinin Refah’a gelişi, bölgedeki korkunç kıtlık riski hesabını değiştirdi.
UNICEF’in Filistin iletişim şefi Jonathan Crickx, “Refah’ta devam eden durum çocuklar için bir felaket” açıklamasında bulundu.
Çocuklar arasındaki yetersiz beslenme sorununu çözmek için kullanılan gıdalar olmak üzere beslenme malzemeleri dağıtılamazsa, akut yetersiz beslenme sorunu yaşayan 3 binden fazla çocuğun tedavisi kesintiye uğrayacak.
Gazze’de beş yaşın altındaki çocukların çoğu bütün günlerini hiçbir şey yemeden geçiriyor. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris, mayıs ayında üç gün boyunca gıda erişimini inceleyen bir anketin, katılımcıların yüzde 85’inin en az bir günü yiyeceksiz geçirdiğini ortaya çıkardığını söyledi.
BM rakamlarına göre, Gazze’ye girişi sağlanan insani yardım miktarı, Refah operasyonunun başladığı 7 Mayıs’tan bu yana üçte iki oranında azaldı.
Aralarında Sınır Tanımayan Doktorlar, Oxfam ve Save the Children’ın da bulunduğu gruplar ortak bir bildiride, “açlık, hastalık ve tıbbi yardımın reddedilmesi nedeniyle ölümlerin hızlanmasından” korktuklarını bildirdi.
Dünya çapındaki benzer krizlerde, UNICEF yetkililerinin aktardığına göre çocuklar genellikle hastanelerde yetersiz beslenme ve susuzluktan ölmüyor; evde, sokakta veya sığındıkları yerlerde ölüyor.
Bu, yetersiz beslenme nedeniyle rapor edilen çocuk ölümlerinin toplam sayının yalnızca bir kısmını gösterdiği anlamına geliyor.
Gazze’de de yetersiz beslenmeden etkilenen ve bildirilen rakamlarda temsil edilmeyen önemli sayıda çocuğun bulunduğuna dair endişeler giderek artıyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI