DOLAR
32,5649
EURO
35,2443
ALTIN
2.467,58
BIST
10.710,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze’de ateşkes için ilk ılımlı açıklama: Netanyahu planın birinci aşamasını kabul edebilir

Antalya Bilet…

Gazze’de ateşkes için ilk ılımlı açıklama: Netanyahu planın birinci aşamasını kabul edebilir
REKLAM ALANI
03.06.2024 16:05
0
A+
A-

Gazze'de ateşkes için ilk ılımlı açıklama: Netanyahu planın birinci aşamasını kabul edebilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan alıntı yapılan hükümet açıklamasında, rehineler için savaşın durdurulacağı, daha sonra diğer tartışmaların başlayacağı duyuruldu. Bu kararın koalisyon baskısıyla alınan bir karar olmadığını söyleyen Netanyahu, bir kez daha, “Hamas’ı yok etmenin” İsrail’in temel önceliği olduğunu ifade etti. Öte yandan aşırı sağcı Bakan Itamar Ben Gvir, hükümet ofisinin kendisine planın taslağını göstermediğini öne sürdü.

İsrail, ABD tarafından desteklenen ve Hamas’ın rehineleri sınırlı bir şekilde serbest bırakmasını öngören ateşkes teklifini hayata geçirilebilir. İsrail basınının aktardığına göre Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze planının birinci aşamasını kabul edebileceğini, sonra ikinci aşama için şartlar sunabileceğini söyledi.

Kapalı kapılar ardında yapılan bir parlamento toplantısından sızan bilgiler, İsrail’in Hamas’ın talep ettiği gibi savaşı sona erdirmeyi reddetmesine rağmen Gazze’de bir ateşkese varma olasılığının bulunduğunu ortaya koydu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada ise Netanyahu’dan alıntı yapılarak, “Biden, Gazze planının kısmi bir versiyonunu sundu” denildi.

“ÖNCELİĞİMİZ HAMAS’IN YOK EDİLMESİ”

Açıklamada, “Rehineleri geri getirmek için savaş durdurulacak, daha sonra diğer tartışmalar başlayacak. Biden’ın açıklamadığı diğer başka ayrıntılar var” ifadeleri kullanıldı.

Netanyahu, İsrail’in Gazze’deki temel önceliğinin Hamas’ı yok etmek olduğunu belirterek, bunun rehinelerin kurtarılmasıyla birlikte sürdürüleceğini ve her iki hedefin de hükümetinin en üst düzeyinde onaylanan “savaşı sona erdirme planında” yer aldığını söyledi.

Netanyahu, “Bu benim şimdi eklediğim bir şey değil. Koalisyon içinde baskı altında olduğum için eklediğim bir şey de değil. Bu, savaş kabinesinde oybirliğiyle kararlaştırdığımız bir şey” dedi.

HÜKÜMET OFİSİ BEN GVİR’E TASLAĞI GÖSTERMEDİ

Öte yandan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, “Netanyahu beni Gazze planının taslağını görmem için davet etti ancak ofisi iki kere taslağı vermedi” açıklamasını yaptı.

Ben Gvir, “aptalca bir Gazze önerisini aklama girişiminden” şüphelendiğini söyledi ve “Hamas’ın devrilmesini gerektirmeyen bir Gazze anlaşması yapılması halinde” hükümetten ayrılacağı tehdidini yineledi.

BIDEN TEKLİFİ DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs’ta Beyaz Saray’daki konuşmasında, İsrail’in, üç aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu duyurmuştu.  İlk aşamada altı haftalık ateşkes sürecinde, İsrail’in Gazze’deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti. Biden, çatışmaların kalıcı olarak sonlandırılması sürecine geçişle ilgili müzakerelerin yürütüleceği ikinci aşamada, erkek askerler dahil kalan tüm canlı esirlerin serbest bırakılacağını, İsrail’in Gazze’den çekileceğini, geçici ateşkesin kalıcı olarak çatışmaların sonlandırılmasına dönüşeceğini aktardı. İkinci aşamada, tarafların tüm başlıklarda anlaşmaya varması ve ateşkesin kalıcı hale gelmesi durumunda ise üçüncü aşamaya geçileceğini, bu aşamada da Gazze’nin yeniden inşa sürecinin gündeme geleceğini ve tarafların elinde kalan ölü rehinelerin teslim edileceğini belirtti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI