DOLAR
32,5611
EURO
35,2426
ALTIN
2.468,82
BIST
10.733,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sümela Manastırı turizm sezonuna yoğun başladı

Antalya Bilet…

Sümela Manastırı turizm sezonuna yoğun başladı
REKLAM ALANI
03.06.2024 13:17
0
A+
A-

Sümela Manastırı turizm sezonuna yoğun başladı

Türkiye’nin önemli turizm rotalarından dünyaca ünlü Sümela Manastırı, tamamlanan restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından kapalı odaların da bir bölümünün açılmasıyla yeni turizm sezonuna yoğun başladı.

Türkiye’nin önemli turizm rotalarından dünyaca ünlü Sümela Manastırı, tamamlanan restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından kapalı odaların da bir bölümünün açılmasıyla yeni turizm sezonuna yoğun başladı. Trabzon’un Maçka ilçesindeki Karadağ’ın Altındere Vadisi’nde 300 metre yükseklikte kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, ziyaretçilerine doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan manastır, restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından hem yenilenen yüzü hem de kapalı olan odaların bir bölümünün açılmasıyla kültür ve doğa tutkunlarının Trabzon rehberinde ilk sırada yer alıyor. Yeni turizm sezonuna dolu dolu başlayan ve her geçen gün ziyaretçi sayısı artan Sümela Manastırı, misafirlerine manzaranın yanı sıra trekking, dağ bisikleti, foto safari gibi farklı olanaklar sunuyor. “Azize Varvara” olarak bilinen Aya Varvara Kilisesi ile de dikkati çeken Sümela Manastırı, bölgedeki tarih, kültür ve doğa turizmine önemli katkı sağlıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Sümela Manastırı’nın ülkenin ve bölgenin önemli turizm destinasyonlarının başında yer aldığını söyledi. Manastırın sezon henüz açılmadan ilgi görmeye başladığına dikkati çeken Erdoğan, “Sümela Manastırı 2023’te yaklaşık 451 bin ziyaretçi ağırladı. İnşallah 2024 yılını bu rakamların üzerinde tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Yılın ilk 4 aylık rakamlarına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine oranla ziyaretçi sayısında yüzde 25 artış gözlemlemekteyiz” diye konuştu.

Erdoğan, Sümela Manastırı’na yoğun ilginin sürdüğüne işaret ederek, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın hassas ve özverili çalışmaları sonucu, Sümela Manastırı’mızın restorasyon çalışmaları yüzde 100 bitmiştir. Tabii tamamen ziyarete açılmasıyla yoğun ilgiyle karşılaşılmaktadır” dedi. Kapalı bölümlerin bir kısmının açıldığını, bir kısmının da bu yaz açılacağını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fresklerin temizlenmesi var. O çalışmalar da mevsimsel ve coğrafi olarak çalışma şartlarının zorluğu da dikkate alındığında, belli zaman dilimi aralıklarına göre yürütülmekte çünkü her dönem çalışılamıyor. Yaz döneminde çalışılıyor. Bakanlığımızın yetkili uzmanlarınca yaz aylarında fresklerin bulunduğu bölgede çalışmalar sürüyor. Bu tabii uzun soluklu süreç. Sonuçta çok yoğun ve titiz bir çalışma.”

“2024 TURİZM SEZONUNUN DAHA YOĞUN GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Erdoğan, Sümela Manastırı’nın yerli turistlerin yanı sıra en çok Avrupa’dan gelen turistlerden ilgi gördüğünü belirterek, “Trabzon, Körfez ülkelerden yoğun ilgi gören bir destinasyon. Bu kapsamda Sümela Manastırı hem Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden hem de Körfez ülkelerden gelen turistlere ev sahipliği yapıyor” diye konuştu. Manastırın doğa turizmine katkısına dikkati çeken Erdoğan, “Burası aynı zamanda bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından ülkemizin önemli milli parklarından olan Altındere Milli Parkı’nın bulunduğu vadi ve burada Coşandere Şelalesi, mesire alanları ve doğa turizmi açısından zengin alanlar bulunuyor. Gelenler Sümela Manastırı ziyaretinden sonra doğa yürüyüşü yapıyor ve milli park içerisindeki tesislerimizde dinlenerek zamanlarını bu şekilde de değerlendirebiliyor” ifadelerini kullandı. Erdoğan, yaz turizm sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirerek, “2024 turizm sezonunun çok daha yoğun geçeceğine inanıyoruz. Tüm ziyaretçilerimizi Sümela Manastırı ve Trabzon’umuza bekliyoruz” dedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI