DOLAR
32,6871
EURO
35,1260
ALTIN
2.449,70
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
32°C
Antalya
32°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
38°C
SON DAKİKA
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bunaltan sıcaklar ne zaman bitecek? Yağmurlu günler yakın!

Antalya Bilet…

Bunaltan sıcaklar ne zaman bitecek? Yağmurlu günler yakın!
REKLAM ALANI
04.06.2024 14:31
0
A+
A-

Bunaltan sıcaklar ne zaman bitecek? Yağmurlu günler yakın!

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdüyor. Termometreler birçok kentte 40 dereceye dayandı. Bugün ise en sıcak günlerden biri daha yaşanıyor. Peki bu sıcak hava dalgası ne kadar daha sürecek? Hangi bölgelerde etkili olacak detaylarını NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan anlattı.

Yurt genelinde hava sıcaklığı artmaya devam ediyor. Bazı illerde termometreler 40 derecenin üzerine çıktı. Sıcak hava dalgasının iki gün daha etkili olması bekleniyor. Cumadan itibaren ise sert esecek rüzgar serinlik getirecek.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üstünde olduğunu söyleyen NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, “Sıcak hava dalgası oldukça erken geldi. Ama Mart-Nisan-Mayıs aylarında da bu sıcak hava dalgasının etkisinde kaldık. Şu anda sıcaklıklar ortalamanın 6-8 derece üstünde. İstanbul’un Marmara’nın Ege’nin en sıcak günü bugün. İstanbul gölgede 35 dereceye kadar çıkıyor. Bursa, Balıkesir 38-39’lara kadar çıkacak. İzmir 38, Aydın 42, Antalya 40’a yakın. Adana 41, Ankara, Bolu tarafları 34 civarında ama şu anda biz güneşin altındayız ve 45 derece hissediyoruz o sıcaklığı güneşin altında bir 10 derece daha eklemek gerekiyor sıcaklığa. Dezavantajı şu hafif esiyor rüzgarlarda serinlik vermiyor.” dedi.
Çarşamba ve perşembe günleri de sıcak havanın etkili olacağını belirten Çalışkan, Türkiye genelinin iki gün daha sıcak hava dalgasının etkisinde olacağını cuma gününden itibaren ise sıcaklıkların düşmeye başlayacağını söyledi.
Sıcak havanın önümüzdeki günlerde etkisini kaybedeceğini belirten Çalışkan, “Cumadan itibaren poyraz Rusya tarafından eserek İstanbul’a, Marmaray’a, Karadeniz’e, İç Anadolu ve Ege’ye serinlik getirecek. Cuma-cumartesi hissedilen sıcaklık 5-6 derece düşecek. İstanbul’da rahat bir nefes alacak. İzmir ve Ege’de yaşayanlar en azından cuma ve cumartesi rahat bir uyku uyuyabilecek, rüzgarlar serin esecek.” değerlendirmesinde bulundu.
YAĞMURLAR GERİ GELİYOR!Sıcaklıklarınb ardından sağanak yağışların bazı bölgelerde etkili olacağını söyleyen Çalışkan, “Anadolu’da yağmurlar yenden başlıyor. Ani ve şiddetli gelen yer yer su baskınlarına neden olan yağmur yeniden başlıyor. İç Ege’de, Isparta’da Ankara, Bolu, Eskişehir taraflarında yine sağanak yağmurlar var. Hatta bu yağışlar cumadan önce perşembe günü de az noktada başlayacak.” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI