DOLAR
32,5649
EURO
35,2443
ALTIN
2.467,58
BIST
10.710,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Microsoft’a veri gizliliği suçlaması

Antalya Bilet…

Microsoft’a veri gizliliği suçlaması
REKLAM ALANI
04.06.2024 16:07
0
A+
A-

Microsoft'a veri gizliliği suçlaması

Avusturya’da savunuculuk grubu NOYB (None of Your Bussines), Microsoft’un çocukların kişisel verilerini yönetme sorumluluğunu, bu konuda yeterli donanıma sahip olmayan okullara kaydırdığını iddia ediyor. NOYB, Microsoft’un veri denetleyici olarak yükümlülüklerini ihlal ettiğini ve öğrencilerin kişisel verilerini takip ettiğini belirterek, Avusturya Veri Koruma Kurumu’nu harekete geçmeye çağırdı.

Savunuculuk grubu NOYB, Avusturya’nın gizlilik gözlemcisine yapılan iki şikayetten birinde, Microsoft’un çocukların kişisel verilerine ilişkin sorumluluklarını, bununla başa çıkacak donanıma sahip olmayan okullara kaydırdığını iddia ediyor.

COVID-19 salgını sırasında okulların uzaktan eğitime geçmesi ve öğrencilerin çevrimiçi öğrenenler haline gelmesiyle çevrimiçi eğitim programları popülerlik kazandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

NOYB’nin şikayetleri, Microsoft’un öğrenciler için Word, Excel, Microsoft Teams, PowerPoint ve Outlook’u içeren 365 Eğitim yazılım paketine odaklanıyor.

VERİ DENETLEYİCİLİĞİNİ OKULLARA BIRAKTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Savunuculuk grubu ilk şikayetinde, Microsoft’un Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) olarak bilinen AB gizlilik kuralları kapsamında kullanıcıların kişisel verilerini işlemesi gereken bir veri denetleyicisi olarak sorumluluğunu, gerekli verileri tutmayan okullara kaydırdığını iddia ediyor.

NOYB avukatı Maartje de Graaf yaptığı açıklamada, “Microsoft’un okullara dayattığı mevcut sistemde, okulunuz Microsoft’u denetlemek ya da öğrencilerin verilerinin nasıl işleneceği konusunda onlara talimat vermek zorunda kalacaktır. Bu tür sözleşmeye dayalı düzenlemelerin gerçeklikle bağdaşmadığını herkes biliyor.  Bu, çocukların verilerine ilişkin sorumluluğu Microsoft’tan mümkün olduğunca uzağa kaydırma girişiminden başka bir şey değildir” diye konuştu.

“ANALİZİMİZ ENDİŞE VERİCİ”

Bir başka NOYB avukatı Felix Mikolasch, “Veri akışlarına ilişkin analizimiz çok endişe verici. Microsoft 365 Education’ın kullanıcıları yaşlarına bakmaksızın takip ettiği görülmektedir. Bu uygulamanın AB ve AEA’daki (Avrupa Ekonomik Alanı) yüz binlerce öğrenciyi etkilemesi muhtemeldir.” dedi.

Bu açıklamaların ardından NOYB, Avusturya Veri Koruma Kurumu’nu şikayetlerini soruşturmaya ve Microsoft’a ceza vermeye çağırdı.

MICROSOFT’TAN YANIT

Microsoft, NOYB’nin şikayetleriyle ilgili olarak veri koruma kurumlarından gelecek her türlü soruyu yanıtlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Bir Microsoft sözcüsü, “Eğitim için M365, GDPR ve diğer geçerli gizlilik yasalarına uygundur ve genç kullanıcılarımızın gizliliğini titizlikle koruyoruz” dedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI