DOLAR
32,6348
EURO
35,3388
ALTIN
2.473,97
BIST
10.872,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
38°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
39°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
38°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Özgür Özel: Böyle giderse erken seçimi millet ister

Antalya Bilet…

Özgür Özel: Böyle giderse erken seçimi millet ister
REKLAM ALANI
04.06.2024 14:46
0
A+
A-

Özgür Özel: Böyle giderse erken seçimi millet ister

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme sürecinin doğasının vatandaşın sorunlarını görmek olduğunu söyleyerek “Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz. önümüzdeki demokratikleşme normalleşme ve mağdura sahip çıkma emeklinin yüzünü güldürme asgari ücretliye saihp çıkma dönemini okuyan okur okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur.” dedi. CHP lideri Özel, Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına da tepki göstererek “Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlık.” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özgür Özel’in konuşması öncesi İYİ Parti’den istifa eden Antalya Milletvekili Aykut Kaya, CHP’ye katıldı. Kaya’ya rozetini CHP lideri Özel taktı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Özgür Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bugün partimizin çağrısı ile arkadaşlarımızla görüşen birisi partimize katılıyor diye CHP ile kavga etmeye çalışanlara şunu söyleyeyim ben iktidar dışında kimseye muhalefet etmem siz istiyorsanız diye de sizinle kavga etmem bunu böyle bilin. Grup başkanvekillerim bir tane mevkidaşınız çıkmış ileri geri konuşuyor. Memleketinden muhtar kadar oy alıp büyük büyük laf edip nezaket sınırlarını aşmasın eğer aşacak olursa da bizim ona tüketecek nefesimiz yok seçimden sonra da bizim bütün gücümüz iktidarı eleştirmek ve Türkiye’de bu iktidarı değiştirmek üzeredir böyle bilsinler.

“DEVLET BEY’İN CANI SAĞOLSUN”

Pınarbaşı zorbalığa başkanımı yedirmem dedi. MHP için kritik önemdeki bir yer. Şundan Alparslan Türkeş’in memeletini CHP klazandı diye MHP’lilere hürmetsizliğimiz olmaz. Türkeş’e saygı duyan herkes bilsin ki sizin hukukunuz önce bana sonra da Deniz Yağan’a emanettir hiçbir saygısızlık olmaz. Çünkü CHP siyasette gerilimden beslenen bir parti değildir. Eski dosttan düşman olmaz. Siyasi rakipleri düşman bilmeyiz. Sayın Bahçeli’nin kullandığı bütün ifadeleri onları metne yazan bütün MHP’lilerin yakından bildiği ve yaka silktiği o ikisinin kusuru görüyorum. Devlet Bey’in de canı sağolsun.

HAKKARİ BELEDİYESİ’NE KAYYUM ATANMASI

Hakkari Valisi’nin kayyum olarak atandığını öğrendik. İddianameyi hazırlayan savcı şu anda FETÖ’den firarda. Dava defalarca ertelenmiş dün yeni bir soruşturma açılıp belediye başkanı yeni soruşturmadan gözaltına alındı. Suçu varsa kaydı varsa elbette cezalandırılabilir ama usul yöntem bellidir.

“KAYYUM ATAMAK HAKKARİ HALKININ İRADESİNE SAYGISIZLIK”

14 yıldır yargıla tutuklama belediye başkan adayı olacağında temiz kağıdı ver 1 günde kayyum ata. Kayyum atamak Hakkari halkının iradesine saygısızlık. Eğer suçu varsa yargılanır. Eğer suçu varsa yerine belediye meclisinden biri seçilir. Milletin iradesine saygılı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz. Hakkari’de atanan kayyumu CHP’nin bir belediyesine atanmasına nasıl tepki veriyorsak buna da öyle tepki veriyoruz. Sana göre demokrasi bana göre demokrasi olmaz.

“TUĞLA GİBİ BİR BAŞVURU YAPTIK”

Bu rejim 16 Nisan referandumunda rejime kasteden bir anayasa değişikliğini OHAL şartlarında oya sunulmasıyla başladı. Yetki kanunu seçimden kabine atanana kadar önceki yetki kanununa dayanarak yasal boşlukla KHK ile 703 sayılı devlet baştan aşağıya dizayn edildi. Durun anayasaya aykırı dedik. Ayrıkı ise Anayasa Mahkemesi’ne gidin dediler. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yıl inceledi. O sırada kabine atandı rektörler atandı. Üstüne bir seçim daha yaşandı beyefendiler kararı verdiler.

“DÜN AKŞAM İTİBARIYLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN KOLONLARI KESİKTİR”

Anayasa Mahkemesi kararı belediyelerin cumhurbaşkanı kararıyla kurulmasından rektörlerine cumhurbaşkanı tarafından atanmasına Merkez Bankası’nın atanması gibi düzenlemelerin tamamını iptal ettik. Anayasa Mahkemesi TSK’nın rütbeleri valilerin yardımcılarının atanması ek gösterge Yargıtay’ın yapısına kadar devlette yaptıkları her şeyi iptal etti 1 yıl da zaman verdi. Dün akşam itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolonları kesiktir, kirişleri kırıktır. Devleti sakatlamışlardır. Devletin bu hale getirilmesinde AK Parti ile MHP’nin anayasa tanımazlığı sebeptir.”

“TAYYİP BEY YAPTIĞINIZ HER ŞEYİ ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ”

Tayyip Bey soruyorum yaptığınız her şeyi Anayasa Mahkemesi iptal etti. CHP haklı hukuk varsa yapamazsın diyor. CHP’ye Anayasa Mahkemesi’ne çok gidiyor diye eleştirenler 270 sayfa iptal var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasaya aykırıdır. Bunlar anayasaya uygun kanun içinde çıkmazsa devlet kolonsuz kalacaktır. Hukuka uymak için önce mevcut anayasaya uymak üzerine yemin edilen anayasaya sadakat göstermek yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekmektedir.

“BU HÜKÜMET DEPREM ÖNCESİ HAZIRLIKLARI YAPMADI”

6 Şubat depreminin üzerinden 16 ay geçti. Onların sesinizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu hükümet deprem öncesi hazırlıkları yapmadı. Deprem konutlarının yüzde 12’si verildi güya 1 yılda hepsi bitecekti.

“SORUMLULUĞU BULUNAN KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASINA İZİN VERİLMELİ”

Biz sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin partizanca kayırılmasına karşı yargılanmaya ilişkin izinlerin verilmesini istiyoruz. Biz sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin partizanca kayırılmasına karşı yargılanmaya ilişkin izinlerin verilmesini istiyoruz. Bu izinleri vermeyenlere yazıklar olsun.

“ENFLASYON ANCAK EKSİ OLURSA FİYATLAR DÜŞMEYE BAŞLAR”

Enflasyonun düşmesi demek fiyatların düşmesi demek değildir. Enflasyon ancak eksi olursa fiyatlar düşmeye başlar. Şu anda TÜRK-İŞ’in hesabına göre açlık sınırı 19 bin lira. Emekliye verilen maaş 10 bin lira. Asgari ücret 17 bin 2 liradır. Yani 3 aydır asgari ücret 1 yıldır emekli maaşları açlık sınırının altındadır. Türkiye Avrupa’da enflasyonu en yüksek ülkedir, dünyada Arjantin ve Suriye’den sonra enflasyonu en yüksek ülke Türkiye’dir. Bu ülkede ekonomi kötü yönetilmektedir. Mürekkep aynı mürekkeptir bu sorunun sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır.

“BEKLENTİ CHP’NİN ONLARIN SESİNİ DUYMASIDIR TÜRKİYE’YE DUYURMASIDIR”

Bu sürece kamuoyu normalleşme süreci dedi katkı verdi. Birileri yumuşama diyor birileri normalleşme diyor. 2024 yılında eğer emekli 10 bin lira alıyorsa asgari ücretliye temmuzda zam yapmama planlanıyorsa staj çıraklık mağdurları ortada duruyorsa şuursuzca müfredat yapılıp kimse dinlenmeden yine kötü bir eğitim sistemi bu ülkeye dayatılıyorsa bunları konuşmak itiraz etmek CHP’nin boynunun borcudur. Normali budur normalleşmenin gereği budur. İnsanlar açken küstüm konuşmuyorum onlarla muhattap olmuyorum miting yapmıyorum sokakları karıştırmasınlar anlayışı bugün işçi sınıfının asgari ücretlilerin beklentisi değildir. Beklenti CHP’nin onların sesini duymasıdır Türkiye’ye duyurmasıdır. Bu süreçte yumuşama ifadesi satın alınınca normalleşme toplumsal destek bulunca partilerin içindeki bazı odaklar bugün ittifak halinde iktidarda olanların içindeki bazı odaklar normalleş olursa bize ihtiyaç kalmaz emeklinin sesini sen de duy. Kavga edelim hükümet bunları etsin muhalefet sussun öyle yağma yok. Normalleşme olursa biz kıyı da mı kalırız normalleşme yumuşamak demek biz otoriter bir iktidarız yumuşarsak düşeriz mutlaka sertleşmeliyiz… Türkiye bir yol ayrımında karar verecek.

“KRİMİNAL TİPLER GENEL BAŞKANLARINA HAKARET ETTİRİP BİZİMLE KAVGA ETTİREMEZLER”

Birileri yumuşama derken kırmızı çizgilerim var diye bir hat çekip sakın o hattın arkasına saklanıp anayasaya uymamayı kayyum politikalarıyla halkın iradesine el koymayı kırmızı çizgi görüyorsa orada ne yumuşamadan ne normalleşmeden bahsedilemez. Gezi’de hepimiz adına yatan kardeşlerimiz haksız yere orada tutulacaksa birileri anayasaya uymamayı milli bir tutum gibi pazarlayafcaksa o zaman bu millet normalleşmeye verdiği krediyi size tanımaz. Birisi istemiyor diye kriminal tipler genel başkanlarına hakaret ettirip bizimle kavga ettiremezler.

“BÖYLE GİDERSE ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTER ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”

Böyle giderse erken seçimi millet ister önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet sesini duymayana duyurur kendini görmeyene gösterir önümüzdeki demokratikleşme normalleşme ve mağdura sahip çıkma emeklinin yüzünü güldürme asgari ücretliye saihp çıkma dönemini okuyan okur okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur.”

Antalya Bilet

REKLAM ALANI