DOLAR
33,0372
EURO
35,9878
ALTIN
2.559,61
BIST
11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
35°C
Antalya
35°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
35°C
Salı Az Bulutlu
36°C
Çarşamba Açık
39°C

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk Yatırım Fonu KOBİ’leri destekleyecek

Antalya Bilet…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk Yatırım Fonu KOBİ’leri destekleyecek
REKLAM ALANI
05.06.2024 16:52
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türk Yatırım Fonu KOBİ'leri destekleyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Yatırım Fonu’nun yenilenebilir enerji, tarım ve turizm alanlarındaki faaliyetleri finanse edeceğini ve KOBİ’leri destekleyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Özbekistan’ın ekonomik reform sürecine ve Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) üyelik süreci ile beraber küresel ekonomiyle bütünleşme sürecine destek vermeye devam ediyoruz” dedi. Yılmaz, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde düzenlenen Türkiye, Özbekistan iş forumuna katıldı. 

İki ülkenin Cumhurbaşkanlarının belirledikleri 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için kararlı bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Yılmaz, “Türkiye ve Özbekistan gerek birbirine yakın ihracat ve ithalat rakamlarımızla gerekse ikili ticaretimizde ülkelerimizin üretim kapasitelerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak öne çıkardığımız sektörlerle birbirini tamamlayan nitelikte ekonomik yapıya sahip iki ülkedir.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Yılmaz, hem Türkiye’den hem de Özbekistan’dan iş insanlarını yatırım çağrısı yaptı.

“TÜRK YATIRIM FONU’NDA KOBİLERİ DESTEKLEYECEK” Yılmaz, Türk Yatırım Fonu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, Özbekistan’ın ekonomik reform, Dünya Ticaret Örgütüne (DTÖ) üyelik ve küresel ekonomiyle bütünleşme süreçlerine desteği sürdürdüklerini kaydetti. “Eşit Sermaye Katkısı ve Eşit Oy” ilkesiyle ve 500 milyon dolar başlangıç sermayesiyle Türk Yatırım Fonunun kurulduğunu anımsatan Yılmaz, “Türk Yatırım Fonu, özellikle altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm alanlarındaki yatırımları finanse edecek ve KOBİ’leri destekleyecektir. Sizlerin bu fonu yakından takip etmenizi, ortak projeler geliştirmenizi tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI