DOLAR
32,8363
EURO
35,2246
ALTIN
2.455,82
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Ticari hava taksiler için yeşil ışık: Archer Aviation, FAA’dan onay aldı

Antalya Bilet…

Ticari hava taksiler için yeşil ışık: Archer Aviation, FAA’dan onay aldı
REKLAM ALANI
06.06.2024 08:23
0
A+
A-

Ticari hava taksiler için yeşil ışık: Archer Aviation, FAA'dan onay aldı

Elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen araç geliştiren Archer Aviation, Federal Havacılık İdaresi’nden hava taksi hizmeti sunabilmek için gerekli izni aldı.

ABD merkezli havacılık şirketi Archer Aviation, hava taksi için bir adımı daha geçmeyi başardı. 

Dikey kalkış ve iniş yapabilen araçlar geliştiren Archer Aviation, Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) Part 135 sertifikası aldı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Bu sertifika ile şirketin, elektrikli dikey kalkış ve iniş aracıyla (eVTOL) ticari hizmet başlatmasının önü açılmış oldu. 

Archer Aviation’ın Midnight modeli, kısa süre önce FAA’nın nihai uçuşa elverişlilik kriterlerini tamamlamıştı. 

Midnight, elektrik gücüyle 241 km/sa hızla yaklaşık 160 kilometre boyunca dört yolcu taşıyabiliyor. Şirketin asıl hedefi 90 dakikalık araba yolculuklarını 10 ila 20 dakikalık uçuşlarla indirmek.

Archer, United Airlines’la 1 milyar dolarlık anlaşma yaparken, otomotiv devi Stellantis ile de eVTOL aracınının seri üretim için bir anlaşması bulunuyor. 

Antalya Bilet

REKLAM ALANI