DOLAR
32,5649
EURO
35,2443
ALTIN
2.467,58
BIST
10.710,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Sinvar’dan kalıcı ateşkes ısrarı: “Hamas silahlarını teslim etmeyecek”

Antalya Bilet…

Sinvar’dan kalıcı ateşkes ısrarı: “Hamas silahlarını teslim etmeyecek”
REKLAM ALANI
08.06.2024 09:46
0
A+
A-

Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, yalnızca İsrail’in “kalıcı ateşkes taahhüt etmesi halinde “bir barış anlaşmasını kabul edeceğini söyleyerek, “Hamas silahlarını teslim etmeyecek veya bunu talep eden bir öneriyi imzalamayacak” açıklamasında bulundu. Bu açıklama İsrail ordusunun, içinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir Birleşmiş Milletler okuluna saldırmasının ardından geldi. Saldırı sonucunda 39 Filistinli yaşamını yitirdi ve onlarcası da yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkesi öngören üç aşamalı bir öneri açıklamıştı.
Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, yalnızca İsrail’in “kalıcı ateşkes taahhüt etmesi halinde” bir barış anlaşmasını kabul edeceğini söyleyerek, Başkan Biden’ın sekiz aylık savaşı sona erdirme yönünde sunduğu öneriye ilk yanıtı vermiş oldu.
The Wall Street Journal’a göre Sinvar, içlerinde CIA Direktörü William Burns’ün de bulunduğu bir görüşmede arabuluculara “Hamas silahlarını teslim etmeyecek veya bunu talep eden bir öneriyi imzalamayacak” yanıtını verdi.
Sinvar’ın tepkisi, İsrail ordusunun, Gazze’nin merkezindeki Nuseyrat’ta sığınağa dönüştürülen Birleşmiş Milletler okulunu, Hamas’ın bir tesisi olduğu iddiasıyla hedef almasıyla geldi.
Saldırı sonucunda 39 Filistinli öldü ve onlarcası da yaralandı.
İsrail ordusu, hava saldırısının, 7 Ekim’de İsrail’e düzenlenen saldırılara katılan bir birime mensup olanlar da dahil olmak üzere 20 ila 30 Hamas üyesinin saklandığı üç sınıfı hedef aldığını söyledi. 
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, ABD’nin İsrail’den okul saldırısında kimin öldüğü konusunda tamamen şeffaf olmasını beklediğini söyledi.
Biden’ın ana hatlarını çizdiği üç aşamalı plan, altı hafta boyunca sürecek tam bir ateşkes, İsrail güçlerinin Gazze’nin kalabalık bölgelerinden çekilmesi ve Hamas tarafından tutulan bazı rehinelerin serbest bırakılmasıyla başlayacak.
İkinci aşama, savaşın kalıcı olarak sona ermesini, İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesini ve geri kalan rehinelerin serbest bırakılmasını içerecek. Üçüncü aşama Gazze’nin yeniden inşasına yönelik bir planı içerecek.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Biden’ın konuşmasının ardından savaşı kalıcı olarak sonlandıracak hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğini yineledi.
Geçtiğimiz sekiz ayda olduğu gibi, Netanyahu’nun siyasi olarak hayatta kalma çabası savaşın devamına ve Hamas’a karşı tam bir zafer elde etme çabasına bağlı olabilir.
Buna göre Netanyahu ya savaşı tamamen sona erdirmek için bir adım olarak görülen ateşkes anlaşmasını imzalayacak ya da hükümetini iktidarda tutmak için koalisyonun yolundan gidecek

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI