DOLAR
32,5649
EURO
35,2443
ALTIN
2.467,58
BIST
10.710,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Hafif Yağmurlu
30°C
Antalya
30°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Açık
37°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
38°C
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
37°C
SON DAKİKA
Yeni bakanlar ile kabine toplandı
Sağlık Bakanlığı’nda devir teslim töreni | Fahrettin Koca, görevi Kemal Memişoğlu’na devrediyor
Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Temmuz 2024 dolar – euro fiyatları)
Galatasaray, Michy Batshuayi’yi açıkladı
Matchoi Djalo Başakşehir’de (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 57 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada patlama: 5 ölü, 63 yaralı
SON DAKİKA HABERİ | İzmir Torbalı’da bir binada doğalgaz patlaması: 4 ölü, 20 yaralı
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk-İngiliz çift savaş bölgesinde: Bebekleri için 16 hafta mahsur kalacaklar!

Antalya Bilet…

Türk-İngiliz çift savaş bölgesinde: Bebekleri için 16 hafta mahsur kalacaklar!
REKLAM ALANI
08.06.2024 17:37
0
A+
A-

Türk-İngiliz çift savaş bölgesinde: Bebekleri için 16 hafta mahsur kalacaklar!

İngiltere’de yaşayan Fliss Demir ve Mehmet Demir çifti, Ukrayna’da yaşayan taşıyıcı bir anne aracılığıyla sahip oldukları bebeklerini almak için uzun bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor. Çift bebeklerini almak için Polonya sınırına ve ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geçiş yapacak. Çiftin savaşın harap ettiği başkent Kiev’de 16 hafta kadar tam İngiltere pasaportunun çıkarılmasını beklemesi gerekecek.

Birkaç hafta içinde bebeği olacak her anne adayı gibi Fliss Demir de uyku tulumlarını, bebek bezlerini, bebek maması ve mendillerini paketliyor.
Ancak Demir ve eşi Mehmet, taşıyıcı anneden bebeklerini almak için savaşın harap ettiği Ukrayna’ya seyahat etmez zorunda.
Çift bebeklerini almak için Polonya sınırına ve ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev’e geçiş yapacak.
Cambridgeshire’ın March kasabasındaki evinde röportaj veren Demir, “Dehşete kapıldım. Güçlü olduğumu biliyorum, muhtemelen çoğu insandan daha fazlasını kaldırabilirim. Ama yine de korkuyorum çünkü sonucu belli değil” diye konuştu.
Kardeşinin asker olduğunu aktaran anne adayı, “Kardeşim askerdeydi. Bizi ‘Bomba alarmı olduğunda betonun arkasına geçtiğinizden emin olun’ diye uyardı” ifadelerini kullandı.
Savaşın gölgesinde bebeklerine kavuşmaya hazırlandıklarını ifade eden anne adayı, bir bebekle savaş alanında kalacak olmanın kendisine verdiği korkuyu aktardı.
Şu anda 40 yaşında olan Demir, 35 yaşındayken meme kanseri tedavisi gördü.
Bu tedavi ameliyat, kemoterapi ve çeşitli yoğun bakım tedavileri içeriyordu. Ne yazık ki tedavi genç kadının anne olma şansını elinden aldı.
Çift, Ukrayna’nın işgal edilmesinden bir yıl önce 2021 yılının başlarında Ukrayna’ya embriyolarını gönderek taşıyıcı bir anne aracılığıyla çocuk sahibi olmayı başardı.
Ancak savaş patlak verdikten sonra İngiliz hükümeti ailenin hayallerini suya düşüren bir karar aldı: savaş bölgesinde doğan taşıyıcı bebeklere yönelik acil pasaport planı geri çekildi.
Bu, her ikisi de İngiliz vatandaşı olan çiftin Kiev’de şahsen başvuruda bulunması ve çocukları için 16 hafta kadar tam İngiltere pasaportunun çıkarılmasını beklemesi gerektiği anlamına geliyor.
Savaş ortamında çaresiz kaldıklarını vurgulayan Demir, “O bir İngiliz bebeği -ikimiz de İngiliziz- bize neden yardım etmediklerini anlayamıyorum” diyor.
Kiev’e giden trene binmeden önce arabayla Polonya’ya giden çifte, bunun dört aylık bir başvuru süreci olabileceği söylendi.
Doktorlar, malzeme kıtlığı nedeniyle bebekleri için yatak çarşafları da dahil olmak üzere her şeyi getirmelerini istedi. Hiç Ukrayna’ya gitmemiş olan çift, jeneratörü ve bomba sığınağı olduğu için oteli tercih etti.
Bebeğin kendilerinin olduğunu kanıtlamak için tüm evraklara sahip olduklarını belirten Demir, “Bir savaş bölgesinde sıkışıp kalacağız” ifadelerini kullandı.
Çifte evrak işlerinin hızlandırılmasının pek mümkün olmadığı söylendi ve hükümet yetkilileri sadece Ukrayna’ya seyahat etmemeleri gerektiğini söyledi. Bebeklerine bir türlü ulaşamayan çift, kendilerini terk edilmiş hissediyor.
Ukrayna, açık taşıyıcı annelik yasaları ve yerleşik kurumları nedeniyle Rus işgalinden önce İngiliz ebeveynler için popüler bir seçimdi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI