DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
33°C
Antalya
33°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

İngiltere’de evcil kedilere mikroçip zorunluluğu

Antalya Bilet…

İngiltere’de evcil kedilere mikroçip zorunluluğu
REKLAM ALANI
10.06.2024 13:51
0
A+
A-

İngiltere'de evcil kedilere mikroçip zorunluluğu

İngiltere’de evcil kedilere mikroçip takılması ve sahibinin iletişim bilgilerinin veri tabanına kaydedilmesi zorunluluğu getirildi. Kayıp evcil hayvanların tespitinde en etkili yöntem olarak görülen mikroçip uygulaması köpekler için ise halihazırda zaten zorunlu.

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni mevzuat gereği sahiplerinin, 20 haftalık olmadan önce kedilerine mikroçip takmaları ve iletişim bilgilerini mikroçip veri tabanında saklayarak güncel tutmalarının gerektiği bildirildi. 9 milyondan fazla evcil kedi bulunan ülkede, zorunlu mikroçip uygulamasının kayıp ya da başıboş kedilerin sahipleriyle yeniden bir araya getirilmesini ve güvenli şekilde evlerine dönmelerini kolaylaştırması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması köpekler için ise halihazırda zaten zorunlu. Açıklamada, bunun kayıp evcil hayvanların tespitinde en etkili yöntem olduğu vurgulandı. Mikroçipli köpeklerin kaybolmaları halinde sahiplerine kavuşma olasılığı iki kat daha fazla. Bu işlem genellikle pirinç tanesi büyüklüğündeki çipin evcil hayvanın derisinin altına yerleştirilmesini içeriyor.

HER KEDİ İÇİN ZORUNLU DEĞİL Çiftlik kedileri ve yabani kediler gibi insanlarla etkileşimi veya bağımlılığı çok az olan veya hiç olmayan, serbest yaşayan kediler için mikroçip takılması zorunluluğubulunmuyor. Ayrıca, bu kurala uyulmaması halinde kedi sahipleri 500 sterline (yaklaşık 20 bin 600 lira) kadar para cezasına çarptırılabilecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI