DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
32°C
Antalya
32°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C

İsias Oteli davası 22 Ekim’e ertelendi

Antalya Bilet…

İsias Oteli davası 22 Ekim’e ertelendi
REKLAM ALANI
12.06.2024 14:20
0
A+
A-

İsias Oteli davası 22 Ekim'e ertelendi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Adıyaman’da yıkılan ve aralarında KKTC’den voleybol turnuvası için gelen sporcu, öğrenci, öğretmenlerin de bulunduğu 72 kişiye mezar olan İsias Otel’ine ilişkin davada 22 Ekim’e ertelendi. Duruşmayı KKTC Başbakanı Ünal Üstel de yerinde takip etti. Duruşma öncesinde adliye önünde ailelerle birlikte açıklama yapan Başbakan Üstel “Biz Türkiye Cumhuriyet’inin adaletine güveniyoruz ve adaletin en iyi şekilde tecelli edeceği inancını taşıyoruz.” dedi.

Adıyaman’da 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde yıkılan İsias Otel’e ilişkin davanın üçüncü duruşması bugün görüldü.
İsias Otel’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden voleybol turnuvası için gelen aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişi yaşamını yitirdi.
Yıkımın ardından başlatılan soruşturmada 5 kişi tutuklandı, 11 kişi hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
İddianamede, yapının 1991 yılında apartman olarak inşa edildiği, daha sonra ruhsatsız ve kaçak kat eklendiği, binanın inşaatında dere kumu kullanıldığına ilişkin bilgiler yer alırken, tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt ile tutuksuz sanıklar hakkında bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istendi.
Mahkeme heyeti nisan ayında, tutukluluk incelemesinde otel sahibinin oğlu Efe Bozkurt ile otelin fenni mesulü inşaat mühendisi Halil Bağcı’nın, yurt dışı yasağıyla adli kontrol şartlarıyla tahliyesine karar verdi.
3’ü tutuklu 11 şüphelinin yargılandığı ve 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3’üncü duruşması için depremde ölenlerin yakınları adliyeye geldi.
Duruşma öncesi gazetecilere açıklama yapan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Karakaya, 72 kişinin yaşamını yitirdiği olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.
Duruşmayı izlemeye gelen KKTC Başbakanı Ünal Üstel ise Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini belirtti. 6 Şubat 2023’te yaşamını yitirenlere rahmet dileyen Üstel, şöyle konuştu:
“Bu felakette biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak şampiyon meleklerimizi, çocuklarımızı, evlatlarımızı kaybettik. Acımız çok büyük ve bugün Adıyaman’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak hükümeti, muhalefet, parti başkanı, milletvekillerimiz, barolar birliği başkanı, kurum, kuruluş temsilcilerimiz ve evlatlarımızın anneleri, babaları kısacası bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsil eden bireylerimiz Adıyaman’dayız.
Adıyaman’da adalet arıyoruz. Çünkü bizim acımız büyük ve bu acımız dinmeyecek. Bu acımız devam ederken, oteli inşa edenlerin gerekli cezayı almaları için ve en azından Türkiye adaletinin yerine gelene kadar biz bunun devlet olarak takipçisi olacağız. Biz Türkiye Cumhuriyet’inin adaletine güveniyoruz ve adaletin en iyi şekilde tecelli edeceği inancını taşıyoruz. O yüzden bugün İsias davasının üçüncü duruşması için Adıyaman’a geldik.
Bugün duruşmadan sonra yine mahkemenin üçüncü raporun düzenlenmesi, bu rapor ışığında durumun yorumlanması ve otel sahiplerinin, hepimizin, bizim devlet olarak arzuladığımız olası kasttan yargılanması için bu davayı sonuna kadar savunacağız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak, bir bütün olarak takipçisi olacağız.”
Ara kararda, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına tutuksuz sanıklar hakkındaki hükümlerin devamına, KKTC’nin davaya müdahil olma talebiyle ilgili daha önce karar verildiği için talebin reddine, davanın 4. duruşmasının 22 Ekim 2024 tarihinde görülmesine karar verildi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI