DOLAR
32,8929
EURO
35,2083
ALTIN
2.459,91
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
32°C
Antalya
32°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
38°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

İstanbul’da kardeşi sınıfta kalan abiden, öğretmene yumruklu saldırı: Tutuklandı

Antalya Bilet…

İstanbul’da kardeşi sınıfta kalan abiden, öğretmene yumruklu saldırı: Tutuklandı
REKLAM ALANI
12.06.2024 21:48
0
A+
A-

İstanbul’da kardeşi sınıfta kalan abiden, öğretmene yumruklu saldırı: Tutuklandı

Eğitimcilere şiddet haberlerine bir yenisi eklendi. İstanbul Ümraniye’de kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler odasını basan İbrahim D., öğretmeni yumrukladı. Gözaltına alınan İbrahim D., emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Finanskent Mahallesi’ndeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gelen İbrahim D., 9. sınıf öğrencisi kardeşinin sınıf tekrarı yapacağını iddia ederek öğretmenler Vedat K. ve Orhan B. ile tartışmaya başladı.
Tartışma sırasında İbrahim D., iki öğretmeni darbetti.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Hastaneye giderek darp raporu alan öğretmenler ile şüpheli İbrahim D, Çakmak Şehit Sedat Yabalak Polis Merkezi Amirliğinde ifade verdi.
Tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheli İbrahim D. gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. Savcılıkça ifadesi alınan İbrahim D., tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Şüpheli İbrahim D., hakimlik ifadesinde, öğrenci olan kız kardeşinin durumuyla ilgili babasının okula gittiğini anlatarak, şunları söyledi:”Kız kardeşim bana, babamızın okula gittiğinde Vedat hocaya ‘Kızımın geleceği ile oynuyorsunuz.’ dediğini söyledi. Hoca, babamın üzerine yürümüş. Sonra kapıyı hızlıca kapatmışlar. Bunları duyduktan sonra öğretmenler odasına gittim. ‘Vedat hoca kim?’ diye sordum. Birisi, ‘Benim, ne olacak?’ diye seslendi. Yanına yaklaştım. İçerisi kalabalıklaştı. Kendisine, ‘Sinirliyim, konuşmaya geldim, bir şey yapmayacağım.’ dedim. Hoca elini göğsüme koydu, ‘ulan’ dedi. Ben de o sinirle bir kez yumruk attım. Çok pişmanım. Diğer şahıslardan biri boğazıma yapıştı. Beni yere yatırdı, sıkmaya başladı. Birisi, ‘Çocuğu bırakın, nefes alamıyor.’ dedi. Orhan hoca isimli kişiye yerdeyken yumruk atmadım. Elimle itmiş olabilirim. Ellerinden kurtulduktan sonra ‘Siz bana niye iki kişi saldırdınız? Mustafa Kemal Mahallesi’nden adam toplayıp geleyim mi?’ dedim. ‘Gününüzü göreceksiniz.’ demedim. Bu olaydan dolayı pişmanım.”
Gözaltına alınan İbrahim D. emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. İbrahim D., “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan tutuklandı.
Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:”İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yapılan fiziki saldırıyı kınıyor, olayla ilgili soruşturma başlatılmasının ardından saldırganın yakalanarak tutuklanmasını eğitim ailesi olarak memnuniyetle karşılıyoruz.
Olayla ilgili hassasiyetlerinden ötürü değerli yargı mensuplarına teşekkür ediyorum. Millî Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalıştığımız ÖMK ile eğitimcilere şiddetin önlenmesinde güçlü adımlar atmaya devam ederek adaletin tecelli etmesi ve şiddetin son bulması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI