DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
32°C
Antalya
32°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
33°C

Küçükçekmece’de sitedeki dairelerin kolonları çatladı

Antalya Bilet…

Küçükçekmece’de sitedeki dairelerin kolonları çatladı
REKLAM ALANI
12.06.2024 14:44
0
A+
A-

Küçükçekmece'de sitedeki dairelerin kolonları çatladı

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan 5 bloklu bir sitede bulunan 9 katlı binaların kolonlarında ve balkonlarında çatlama oldu. Belediye ekipleri binalardan karot örneği aldı.

Küçükçekmece İnönü Mahallesi’nde içerisinde 162 dairenin bulunduğu sitede oturanlar kentsel dönüşüm için imza topladı.
İmza toplanmasının ardından site sakinleri belediyeye giderek kentsel dönüşüm için başvurdu.
2 Haziran 2024 tarihinde Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bir binanın kendiliğinden yıkılmasıyla site sakinleri, incelemesi için tekrar belediyeye başvurdu.
Bunun üzerine belediye ekipleri bugün binalardan karot örneği alıp rapor hazırladı. Alınan karot örnekleri ve hazırlanan rapor doğrultusunda binaların yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin karar verilecek.
Yaklaşık 8 yıldır binayı kentsel dönüşüme sokmaya çalıştıklarını anlatan sitenin Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Resul Sayın, “Doğuş Sitesi olarak kentsel dönüşüm komisyonu kurduk, 8 yıldır mücadele veriyoruz. Bu binaların durumu gerçekten çok kötü. Burada bize oran verilmediği için arkadaşlardan herkesten imza almaya çalıştık. Yaklaşık 1.5 yıldır buradaki kat maliklerin hepsi, binaların kentsel dönüşüme girip yıkılmasına razıdır. Müteahhit firmalarla görüşüyoruz ama bize verilen metrekare emsalinin düşük olmasından dolayı, 37 metrekare veriliyor, buna da müteahhitler girmiyor. Bu yüzden buranın yapımı kilitleniyor. Şuanda belediye ile görüşmeler sürüyor. 162 hak sahibinin tam anlamıyla hakkını alması için tamamını kentsel dönüşüme sokmaya çalışıyoruz. Bugün belediyeden sağ olsunlar geldiler. Karot alınıyor ve boşaltılacak fakat belediyeden bizim ricamız, buraya metrekare verilmesi.” diye konuştu.
Son depremde iki tane blokta oturma olduğunu ve taşındığını anlatan daire sahibi bulunan İbrahim Altınok, “Binaların durumu çok kötü, kentsel dönüşüm çalışmalarımız 2-3 senedir devam ediyor.” dedi. “A1 ve A2 bloklar şu an göçmüş durumda. Geçen depremde binalarda bir oturma oldu, bir hareketlilik oldu.” diye konuşan Altınok, “O depremden sonra buradan taşınarak ayrıldım. Burada ev sahibi olarak oturanlar çok az, olduğu gibi kiracı. Binaların yapımı 1987-88 yıllarında başlandı.” diye konuştu.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI