DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
ALTIN
2.449,46
BIST
10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
31°C
Antalya
31°C
Açık
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

NBA logosunun efsane figürü Jerry West hayatını kaybetti

Antalya Bilet…

NBA logosunun efsane figürü Jerry West hayatını kaybetti
REKLAM ALANI
12.06.2024 17:40
0
A+
A-

NBA logosunun efsane figürü Jerry West hayatını kaybetti

NBA logosunun temeli olarak kabul edilen ve 1 NBA şampiyonluğu yaşayan, 14 kez All-Star takımına ve 3 kez Hall of Fame’e seçilen 86 yaşındaki Jerry West, bu sabah hayatını kaybetti.

NBA’in ikonik logosunda silueti kullanıldığı için ‘The Logo’ olarak bilinen NBA efsanesi Jerry West 86 yaşında yaşamını yitirdi. Ölümüyle ilgili ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.

JERRY WEST’İN KARİYERİ

YAZI ARASI REKLAM ALANI

West’in Los Angeles Lakers’ta 1960 yılında NBA draftında ikinci sıradan seçilerek başlayan parlak bir kariyeri oldu.

Kısa sürede göze çarpan bir oyuncu haline gelen West, çaylakken maç başına 17,6 sayı, ikinci sezonunda ise 30,8 sayı ortalamasına ulaştı.

14 YIL BOYUNCA ALL-STAR’A SEÇİLDİ

14 yıllık kariyeri boyunca her yıl All-Star takımına seçildi ve bir NBA şampiyonluğu kazandı.

West daha önce Los Angeles Lakers’ta oynamış ve Clippers’ta yönetici olarak çalışmıştı.

Clippers tarafından yapılan açıklamada, “Basketbolda mükemmelliğin simgesi ve onu tanıyan herkes için bir dost olan Jerry West, bu sabah 86 yaşında huzur içinde hayata veda etti.” ifadeleri yer aldı.

JERRY WEST’İN KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR

1 Oyuncu olarak NBA şampiyonu Takım kaybetmesine rağmen Finaller MVP’si 14 kez All-Star (her yıl) 9 Final karşılaşması En yüksek seri verimlilik puanı (46.3) Skor ve asist şampiyonluğu 12 kez All-NBA 5 kez All-Defense 2 kez Yılın Yöneticisi

Antalya Bilet

REKLAM ALANI