DOLAR
32,9333
EURO
35,4165
ALTIN
2.465,47
BIST
10.767,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
32°C
Antalya
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C

Heyecanla beklenen EURO 2024’te ilk düdük bugün çalacak: Tek Türk hakem Halil Umut Meler

Antalya Bilet…

Heyecanla beklenen EURO 2024’te ilk düdük bugün çalacak: Tek Türk hakem Halil Umut Meler
REKLAM ALANI
14.06.2024 05:37
0
A+
A-

Heyecanla beklenen EURO 2024'te ilk düdük bugün çalacak: Tek Türk hakem Halil Umut Meler

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) bugün başlayacak. Açılış maçı Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. Turnuvada tek Türk hakem, Halil Umut Meler olacak, Süper Lig’de forma giyen 25 futbolcu turnuvada boy gösterecek.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 17. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) bugün başlıyor. Futbolseverlerin hasretle beklediği Avrupa’nın milli takımlar düzeyindeki en önemli organizasyonu, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek. Turnuva, 31 gün sürecek. 24 milli takımın mücadele edeceği şampiyona, 14 Temmuz’daki final maçıyla sona erecek.EURO 2024, ev sahipliği yapacağı 51 karşılaşmayla sporseverleri adeta futbola doyuracak.VİDEO: Türkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası macerası
EURO 2024’ün açılış maçı bugün Münih’te oynanacak.Turnuvanın ev sahibi Almanya, A Grubu müsabakasında (TSİ) 22.00’de İskoçya’yı ağırlayacak.Münih Futbol Arena’da (Allianz Arena) yapılacak müsabakayı 66 bin futbolsever tribünde, milyonlarcası ise televizyon başında takip edecek.Şampiyonadaki tüm maçlar, Türkiye’de TRT’de yayınlanacak.
Avrupa Şampiyonası’nda 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek.Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Grup müsabakaları 26 Haziran Çarşamba gübü sona erecek.29 Haziran’da başlayacak son 16 turundan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek. Turnuvada çeyrek final maçları 5 ve 6 Temmuz’da, yarı final karşılaşmaları ise 9 ve 10 Temmuz’da oynanacak.EURO 2024’ün şampiyonu, 14 Temmuz Pazar güne Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki final maçında belli olacak.
A Milli Futbol Takımı, F Grubu’nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek.Ay-yıldızlılar, şampiyonadaki ilk maçında Gürcistan ile 18 Haziran Salı günü Dortmund’da karşılaşacak.Milli takım, gruptaki ikinci müsabakasını 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund’da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg’da oynayacak.GRUPLARTurnuvada gruplar ve mücadele edecek takımlar şöyle:A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre.B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk.C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere.D Grubu: Hollanda, Fransa, Polonya, Avusturya.E Grubu: Ukrayna, Slovakya, Belçika, Romanya.F Grubu: Portekiz, Çekya, Gürcistan, Türkiye.
EURO 2024’te görev alacak isimler arasındaki tek Türk hakem, Halil Umut Meler.Meler, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda düdük çalacak.Turnuvada 37 yaşındaki Halil Umut Meler’in yardımcılıklarını yapacak hakemler Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy oldu. Alper Ulusoy ise Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görevlendirildi.SÜPER LİG’DEN 25 OYUNCUEURO 2024’te geride kalan sezon Süper Lig’de forma giyen 25 futbolcu, ülkelerini temsil edecek.Süper Lig, Avrupa’nın 5 büyük futbol ülkesi İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa’nın ardından turnuvaya en fazla oyuncu gönderen 6. lig olarak öne çıktı.Turnuvada Fenerbahçe’den 7, Galatasaray ve Beşiktaş’tan dörder, Trabzonspor ve Gaziantep FK’den üçer, Başakşehir, Antalyaspor, Sivasspor ve Konyaspor’dan birer futbolcu yer alacak.
EURO 2024, Almanya’nın 10 şehrinde ve stadında düzenlenecek.Turnuvaya başkent Berlin’in yanı sıra Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stutgart ve Düsseldorf kentleri ev sahipliği yapacak.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI