DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
37°C
Antalya
37°C
Açık
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Türkiye’de deprem beklenen 2 bölge! Risk altında olan illeri açıkladı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış kuvvetli geliyor
SON DAKİKA: Kahramanmaraş Göksun’da deprem | Son depremler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

HSK atama kararnamesi paylaşıldı: Hakim savcı tayin sonuçları sorgulama (Görev yeri değişen hakim ve savcıların listesi)

Antalya Bilet…

HSK atama kararnamesi paylaşıldı: Hakim savcı tayin sonuçları sorgulama (Görev yeri değişen hakim ve savcıların listesi)
REKLAM ALANI
14.06.2024 10:00
0
A+
A-

HSK atama kararnamesi paylaşıldı: Hakim savcı tayin sonuçları sorgulama (Görev yeri değişen hakim ve savcıların listesi)

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2024 yılı Ana Kararnamesi’ni tamamladı. Kararnameyle 4 bin 9’u adli, 290’ı idari yargı olmak üzere toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararname sonrası görev yeri değişen hakim ve savcıların listesi paylaşıldı.

HSK’nin internet sitesinden yayımlanan kararnameye göre, adli yargıda 4 bin 8, idari yargıda ise 290 olmak üzere toplam 4 bin 298 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Kararnameyle Aksaray, Bolu, Erzurum, Kırıkkale, Kırşehir, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Uşak, Bartın, Çankırı, Karabük, Kars, Kırklareli, Kilis, Nevşehir, Bayburt, Bitlis, Iğdır ve Tunceli olmak üzere 20 ile yeni başsavcı atandı.DİKKAT ÇEKEN ATAMALAR İzmir Adliyesindeki dinlenme odasıyla ilgili kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialar üzerine hakkında soruşturma başlatılan eski İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur Karşıyaka Hakimliğine atandı. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığında düz savcı olarak görevlendirildi. ANKARA’YA YENİ BAŞSAVCIVEKİLLERİ Ankara Cumhuriyet savcısı Namık Kemal Saltık, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcıvekili Tuncay Bozdoğan ve Edirne Cumhuriyet Başsavcıvekili Eşref Çağdaş Bal Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Adnan Gümüş Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Durdu Özer ve Erkan Yüksel ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet savcısı olarak görevlendirildi.

ADLİ YARGIDA DEĞİŞİKLİKLER Ayrıca 45 ilçenin Cumhuriyet başsavcısı da değişti. Vakfıkebir, Germencik, Çivril, Mut, Pazarcık, Gerede ve Şereflikoçhisar adliyelerine ilk defa Cumhuriyet Başsavcısı ataması yapıldı. Ağır ceza mahkemesi başkanı olarak ise 152 atama gerçekleştirildi. Bunlardan 43’ü başkanken yer değişikliği yapılarak bir başka yer ağır ceza mahkemesi başkanlığına, 109’u farklı görevlerden ağır ceza mahkemesi başkanlığına atandı. Torbalı, Anamur, Çerkezköy, Çeşme, Dörtyol, Milas, Polatlı, Birecik, Ergani ve Reyhanlı ilçelerine ilk kez ağır ceza mahkemesi kurularak faaliyete geçirilmesi planlandı. Bu ilçelere ağır ceza mahkemesi başkanı ataması yapıldı. Bölge adliye mahkemelerinde mevcut dairelere ilave olarak 17’si ceza dairesi, 28’i hukuk dairesi olmak üzere toplam 45 daire faaliyete geçirilecek. Bölge adliye mahkemelerine 354’ü üye hakim, 48’i Cumhuriyet savcısı, 73’ü daire başkanı ve 2’si bölge adliye mahkemesi başkanı olmak üzere toplam 477 atama gerçekleştirildi. Bu atamalarla hem daire hem üye sayısı artırılarak bölge adliye mahkemelerinin daha etkin bir şekilde faaliyetlerini yürütmelerinin amaçlandığı belirtildi. Yargıtaya ise 45 tetkik hakimi ve 14 Cumhuriyet savcısı ataması gerçekleştirildi. Yargıtaydan ise 10’u bölge adliye mahkemelerine, 12’si ilk derece mahkemelerine olmak üzere 22 tetkik hakiminin ataması yapıldı. Yargıtay Cumhuriyet savcılarından birinin ataması Cumhuriyet başsavcılığına, ikisinin ataması ise talepleri üzerine bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet savcılıklarına yapıldı. HSK ATAMA İSİM LİSTESİ GÖRÜNTÜLEME “HSK Genel Kurulunun 12.06.2024 Tarih ve 1266 Sayılı Kararı ile Hâkimler ve Savcılar Kurulu Kurul Müfettişliğine Atananlara Ait Liste” online olarak ilan edildi. HSK atama listesi www.hsk.gov.tr/ internet adresinden öğrenilebilecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

GÖREV YERİ DEĞİŞEN HAKİM VE SAVCI LİSTESİ

Antalya Bilet

REKLAM ALANI