DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

ABD, İskandinav Direniş Hareketi’ni küresel terör listesine aldı

Antalya Bilet…

ABD, İskandinav Direniş Hareketi’ni küresel terör listesine aldı
REKLAM ALANI
15.06.2024 11:18
0
A+
A-

ABD, İskandinav Direniş Hareketi'ni küresel terör listesine aldı

ABD, İsveç merkezli İskandinav Direniş Hareketi’ni “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak tanıdığını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Neonazi örgütün siyasi muhaliflere, protestoculara ve gazetecilere karşı şiddet içeren saldırılar düzenlediğini bildirdi.

ABD, İsveç merkezli İskandinav Direniş Hareketini (Nordic Resistance Movement, NRM) “Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist” olarak tanıdığını duyurdu.

Norveç, Danimarka, İzlanda ve Finlandiya’da da temsicikleri bulunan ve 2020’den beri yasaklı olan örgüt, “İsveç’teki en büyük Neonazi grubu” olarak biliniyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

ABD’nin etnik nedenlere dayanan şiddet tehdidinden endişe duyduğu belirtilen açıklamada, örgütün üç üyesinin de bu listeye dahil edildiği bildirildi. Açıklamada, ABD’nin, Avrupalı ortaklarıyla görüşme sonrası bu kararı aldığı, tespitlerini ırkçılık, göçmen düşmanlığı, antisemitistizm ve LGBTİQ+ karşıtı şiddet nedeniyle aldı.  Örgüt üyelerinin siyasi muhaliflere, protestoculara ve gazetecilere karşı şiddet içeren saldırılar düzenlediğini ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı, NRM’nin “bıçaklı dövüş” gibi şiddet içerikli eğitimler düzenlediğini de açıklamasına ekledi.

Bu karar, örgüte veya liderlerine ait ABD merkezli varlıkların dondurulacağı ve ABD finansal sistemini kullanmaktan men edilecekleri anlamına geliyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI