DOLAR
32,8363
EURO
35,2246
ALTIN
2.455,82
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Avrupa Birliği kritik doğa yasasını kabul etti

Antalya Bilet…

Avrupa Birliği kritik doğa yasasını kabul etti
REKLAM ALANI
17.06.2024 16:22
0
A+
A-

Avrupa Birliği kritik doğa yasasını kabul etti

Avrupa Birliği, Lüksemburg’da yapılan kritik oylama sonucu dönüm noktası niteliğinde olarak görülen “Doğa Restorasyon Yasası”nı kabul etti. Yasanın hedefi, 10 yılın sonuna kadar Avrupa Birliği’nin kara ve denizlerinin en az yüzde 20’sini restore etmek.

Avrupa Birliği, dönüm noktası niteliğinde bir doğa yasasını kabul etti.

The Guardian gazetesinin bildirdiğine göre bıçak sırtı bir oylamanın ardından yasanın kabul edilmesi, çiftçilerin şiddetli protestolarından ürken üye ülkeler arasında aylardır süren çıkmazı sona erdirecek.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Ancak teklifin kurtarıcısı olarak gösterilen Avusturya’nın son dakikada yaptığı fikir değişikliği, ülkeyi siyasi kaosa sürükledi ve iktidardaki merkez sağ ÖVP, Yeşiller üyesi iklim bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Avrupa Yeşil Anlaşmasının en tartışmalı ayağı olduğu kanıtlanan ve son engelde neredeyse başarısız olan Doğa Restorasyon Yasası, 10 yılın sonuna kadar Avrupa Birliği’nin kara ve denizlerinin en az yüzde 20’sini restore etme hedefi koyuyor.

Milletvekilleri ve hükümetler, aşırı sağcı partilerin sandalye kazandığı ve yeşil partilerin kaybettiği Avrupa seçimlerinden önceki aylarda öneriyi sulandırmıştı.

Ancak verilen tavizlere rağmen, destekçiler bugün Lüksemburg’da yapılan oylamada yeterli sayıda üye ülkeyi “zar zor” ikna edebildi.

Avrupa Parlamentosu’nun yasa ile ilgili müzakerelerine liderlik eden İspanya’dan merkez sol milletvekili Cesar Luena, “Bugün, doğayı sadece korumak ve muhafaza etmekten aktif bir şekilde restore etmeye geçiş yaptığımız Avrupa için önemli bir gün” dedi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI