DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Çekya’da askeri eğitim alanında mühimmat patladı, bir asker öldü

Antalya Bilet…

Çekya’da askeri eğitim alanında mühimmat patladı, bir asker öldü
REKLAM ALANI
17.06.2024 17:06
0
A+
A-

Çekya'da askeri eğitim alanında mühimmat patladı, bir asker öldü

Çekya’da askeri eğitim alanında meydana gelen mühimmat patlamasında bir askerin öldüğü sekiz kişinin yaralandığı açıklandı. Libava eğitim alanının Ukrayna birliklerini eğitmek için kullanıldığı bildirildi.

Çekya’da askeri eğitim alanında mühimmat patladı.

Yetkililer, Ukrayna birliklerini eğitmek için kullanılan bir Çek askeri üssünde meydana gelen patlamada bir askerin öldüğünü ve sekiz kişinin yaralandığını söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Patlama öğle saatlerinde başkent Prag’ın yaklaşık 200 kilometre doğusundaki Olomouc şehri yakınlarındaki Libava askeri eğitim alanında meydana geldi. Çek ordusundan yapılan açıklamada, “Libava askeri eğitim alanında meydana gelen patlamada bir profesyonel asker hayatını kaybetti. Yedi profesyonel asker ve bir sivil çalışan Olomouc’taki askeri ve üniversite hastanelerine nakledildi” denildi. Çek ordusu, Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından 2022 yılının sonlarından bu yana Libava’da Ukraynalı askerleri eğitiyor. Askeri polis sözcüsü Katerina Mlynkova, AFP’ye yaptığı açıklamada yaralıların “yabancı olmadığını” söyledi. Ordu sosyal medya platfotmu X’te yaptığı açıklamada daha fazla ayrıntı vermeden “tanımlanamayan mühimmatın patladığını” söyledi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI