DOLAR
32,8490
EURO
35,2292
ALTIN
2.459,77
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
33°C
Antalya
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

Deniz kaplumbağaları geldi, denizanaları sahilleri terk etti

Antalya Bilet…

Deniz kaplumbağaları geldi, denizanaları sahilleri terk etti
REKLAM ALANI
17.06.2024 11:56
0
A+
A-

Deniz kaplumbağaları geldi, denizanaları sahilleri terk etti

Mersin’de son yıllarda popülasyonu artan göçmen denizanaları, havanların ısınması ve yeşil deniz kaplumbağalarının yumurta bırakmak için gelmesiyle birlikte sahilleri terk etti.

Kızıldeniz’den gelerek Akdeniz sahillerinde popülasyonu artan, rhopilema nomadica türü göçmen denizanaları, Mersin kıyılarında görülmeye başlandı.
Özellikle şubat ve mart aylarında kıyılarda ölü olarak görülen binlerce denizanası, turizm sezonu öncesi tedirginlik yarattı.
Denizanaları, havaların ısınması ve yeşil deniz kaplumbağalarının yumurta bırakmak için bölgede yoğunluk oluşturmasıyla beraber sahilleri terk etti.
Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas, sahillerde korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.
Denizanalarının beklendiği gibi haziran ayı başında sahillerden temizlendiğini kaydeden Prof. Dr. Deniz Ayas, şöyle konuştu:
“Şu an sahillerimizde denizanası yok. Mersin Körfezi’nde denizanalarının sayıları, son 10 yıldır giderek artıyor. Özellikle ‘göçmen denizanası’ dediğimiz ‘rhopilema nomadica’ türü çok artıyor. Şubat ayında artan bir popülasyon var ve nisan sonuna kadar kalıyor. Bu sene de benzer bir şey gördük. Nisan ayı sonunda da havaların ısınması ve yeşil deniz kaplumbağalarının gelmesiyle sahilleri terk ettiler. Deniz kaplumbağaları, caretta carettalar, bunlarla besleniyor. Açıkta 300-400 kulaçta hala varlar. Eğer akıntılarla sahile taşıma olmazsa, yaz aylarında Mersin sahillerinde denizanası görmeyi beklemiyoruz. Her zaman turizmi etkileme potansiyeli olan bu türün bu sene turizmi etkilemesini beklemiyoruz.”

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI