DOLAR
32,8363
EURO
35,2246
ALTIN
2.455,82
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

5 ilde orman yangını

Antalya Bilet…

5 ilde orman yangını
REKLAM ALANI
19.06.2024 19:52
0
A+
A-

5 ilde orman yangını

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 20 saati aşkındır süren yangın kontrol altına alırken 5 ilden yangın haberi geldi. İzmir Karaburun, Balıkesir Ayvalık, Bursa İznik ve Uşak’taki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. Manisa Soma ve İzmir Urla’daki yangınlar ise kontrol altına alındı.

5 ilde orman yangınları ile mücadele devam ediyor.
Soma’nın Karacakaş Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 14.30 sıralarında yangını çıktı.
Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.
Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 8 uçak, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer sevk edildi.
Yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.
Balıklıova Mahallesi’ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Saat 16.25’te çıktığı belirtilen yangına, ilk müdahalenin 16.30’da gerçekleştirildiği bildirildi.Karaburun ilçesindeki yangınla birlikte her iki yangına 5 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 4 su ikmal ve 5 dozer ile müdahale edildiği aktarıldı.Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Karaburun’un Kuyucak mevkisinde saat 15.00 sıralarında orman yangını çıktı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, alevler müdahale etti.
Yangını söndürme çalışmaları 3 uçak, bir helikopter, 11 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 3 dozerle sürüyor.
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, çöplükte başlayıp makilik alana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Bölgeye sevk edilen Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ve Ayvalık Belediyesi ekipleri yangına müdahaleye başladı.
Arazöz ve su tankerleriyle yapılan söndürme çalışmalarına 2 uçak ve 2 helikopterle havadan destek sağlanıyor.
Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Mesut Ergin de bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Uşak’ta dün akşam saatlerinde tarım arazileri ve ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.
Kent merkezine bağlı Akbulak köyü yakınlarında tarım arazileri ile ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.Gece boyunca karadan müdahale edilen yangına havanın aydınlanmasıyla helikopterlerle de müdahale başladı. Yangınla mücadele, 4 helikopter ile karadan 154 araç ve çok sayıda ekiple devam ediyor.
Uşak Vali Vekili Önder Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, yangın bölgesinde incelemede bulundu.
Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini söyledi.
Yangının rüzgarın da etkisiyle sık sık yön değiştirerek hızla büyüdüğünü ve ormanlık alana sıçradığını belirten Can, “Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili arazileri ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alındı, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçradı. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde bir dönem büyüdü.” dedi.
Yangın bölgesine yakın köylerdeki bazı evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini dile getiren Can, şunları kaydetti:”AFAD ve jandarma ekiplerimiz tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi’nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi’nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi’nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Bu evlerde herhangi bir zarar şu an itibarıyla bulunmamaktadır.”
Bursa’nın İznik ilçesinde belediyenin çöp döküm alanı yanında yangın çıktı. Ekiplerin müdahalesine rağman yangın rüzgarın etkisiyle hızlı büyüyor.İznik ilçesi Elbeyli Mahallesi mevkiinde saat 18.00 sıralarında İznik Belediyesi çöp döküm transfer alanı yanında yangın çıktı.
Çıkış sebebi henüz öğrenilemeyen yangını gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken, yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüyor

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI