DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

A Milli Takım’ın Gürcistan zaferi Avrupa basınında: “Dortmund’da Türkiye coşkusu”

Antalya Bilet…

A Milli Takım’ın Gürcistan zaferi Avrupa basınında: “Dortmund’da Türkiye coşkusu”
REKLAM ALANI
19.06.2024 09:35
0
A+
A-

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu’ndaki ilk maçında Gürcistan’ı 3-1 yendi. Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle galibiyet gelirken, Gürcistan’ın tek golünü Georges Mikautadze attı. Turnuvaya galibiyetle başlayan ay-yıldızlıların zaferi dış basında geniş yer buldu.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında BVB Dortmund Stadyumu’nda Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 25’inci dakikada Mert Müldür, 65’inci dakikada Arda Güler ve 90+7’nci dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti.
Gürcistan’ın tek golü ise 32’nci dakikada Georges Mikautadze’den geldi.
Turnuvaya galibiyetle başlayan milli takımın galibiyetine dış basın geniş yer ayırdı.
Dış basında yer alan gazete, internet sitesi ve yayın kuruluşlarının karşılaşma için attığı manşetler ve yorumları şu şekilde;
GUARDIAN: Türkiye fırtınadan kurtulup Gürcistan’ı yenerken Arda Güler gök gürültüsünü getiriyor
Ne kadar eğlenceli bir maçtı ama! Taraftarların tezahüratları, duygular, olaylar… Çatısından sular akan Westfalenstadion’da Euro 2024’ün en iyi gecesi. 103 atak, 36 şut, direkten dönen 3 top ve dört gol içeren çılgın, harika bir maçtı.
KICKER: Dortmund’da Türkiye coşkusu: Rüya goller ve Gürcistan’a karşı 90 dakikalık tempolu futbolSon derece eğlenceli bir futbol maçı Türkiye adına daha iyi bitti. Arda Güler, Türkleri rüya gibi bir golle ödüllendirirken, Aktürkoğlu son golü atmadan Gürcistan uzatma dakikasında önemli bir fırsatı kaçırdı.
L’EQUIPE: Türkiye çok tempo bir maçın ardından Gürcistan’ı mağlup etti.
Dortmund’un sağanak yağmuru altında yoğun ve tempolu bir karşılaşma sonunda Türkiye, Gürcistan’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. Mert Müldür ve Arda Güler ceza sahası dışından iki muhteşem gol attı.
RECORD: Türkler fırtınadan sağ kurtulduŞiddetli yağmur altında oynanan maçta Gürcistan, 90’+6’ncı dakikada skoru eşitlemeye yaklaştı ancak bunun karşılığında kalesinde bir gol daha gördü.
DE TELEGRAAF: Türkiye, Avrupa Şampiyonası’na iyi başladıTürkiye, Avrupa Şampiyonası’nda ilk önemli zaferini kazandı. Türkler, Gürcistan’ı 3-1 yendi ve bu, Portekiz ve Çekya’nın olduğu grupta ‘kazanılması gereken’ bir maçtı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI