DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

ABD’li Senatör Warren: “Netanyahu insani bir felaket yarattı”

Antalya Bilet…

ABD’li Senatör Warren: “Netanyahu insani bir felaket yarattı”
REKLAM ALANI
19.06.2024 00:27
0
A+
A-

ABD’nin Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “insani bir felaket yarattığını” söyleyerek 24 Temmuz’da Kongre’deki konuşmasına katılmayacağını belirtti.

ABD’nin Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Warren, “Başbakan Netanyahu insani bir felaket yarattı. Ayrıca İsrail halkının ve Filistinlilerin kendi uluslarını geliştirmelerine, kendi kaderlerini tayin etmelerine ve onurlu yaşamalarına olanak tanıyacak iki devletli çözüm politikasını desteklemediğini açıkça belirtti.” dedi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

“Bakın, ateşkese ihtiyacımız var. O esirleri geri almamız lazım.” diye konuşan Demokrat Senatör, Gazze’de ihtiyaç duyulan insani yardıma dikkati çekti. Elizabeth Warren, ayrıca, her iki tarafın “müzakere masasına oturup barışçıl bir çözüm bulmaları için” yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Warren, “ABD Başkanı Joe Biden Netanyahu’ya, Kongre’ye hitap etmemesi gerektiğini açıkça belirtmeli mi?” şeklindeki soruyu ise “Bu başkana bağlı ama ben gitmiyorum.” diye cevapladı. ABD’de savaş karşıtı tutumuyla bilinen ve Gazze politikasından dolayı İsrail ile ABD’yi eleştiren bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders da 7 Haziran’da, Netanyahu’nun bir “savaş suçlusu” olduğunu vurgulayarak onun konuşacağı Kongre oturumuna “kesinlikle katılmayacağını” kaydetmişti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI