DOLAR
32,7525
EURO
35,0851
ALTIN
2.450,67
BIST
10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
38°C
Antalya
38°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
SON DAKİKA
Çeşme, Selçuk ve Menderes’te orman yangınları | Bakan Yumaklı: Yangınlar kontrol altında, gözaltına alınanlar var
Selçuk ve Menderes’te orman yangını
İzmir’de orman yangınları: Selçuk ve Menderes’teki yangınlar kontrol altına alındı
Türkiye alevlerle mücadele ediyor: 4 ilde orman yangını, ekiplerin müdahalesi sürüyor
İzmir’de orman yangını! Uçaklar ve helikopterler bölgede
Meteoroloji açıkladı! Bugün hava nasıl olacak? 29 Haziran 2024 hava durumu raporu, bazı illere sağanak yağış kuvvetli geliyor
Dorukhan Toköz Eyüpspor’da (2024 yaz transfer sezonu Süper Lig’de biten tüm son dakika transferleri)
Çanakkale açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem
Korkutan açıklama geldi! “6 büyüklüğünde deprem meydana gelebilir”
Bingöl’de 4 büyüklüğünde deprem| Son depremler
Meteoroloji’den 10 il için gök gürültülü sağanak uyarısı! Çok kuvvetli geliyor
Bayram tatilinin acı bilançosu: 5 günde 36 kişi yaşamını yitirdi
FETÖ’den ABD Başkanı Biden’a mektup | Güvenlik kaynakları: Türkiye’yi şikayet eden mektup yazıldı
Marmara Denizi’nde 3,3 büyüklüğünde deprem
Malatya’da 4,4 büyüklüğünde deprem
Resmi Gazete’de bugün (14 Haziran 2024 Resmi Gazete kararları)
Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem
Türkiye’de deprem beklenen 2 bölge! Risk altında olan illeri açıkladı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak yağış kuvvetli geliyor
SON DAKİKA: Kahramanmaraş Göksun’da deprem | Son depremler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze’de hastalar “ilaç yetersizliğinden” ölüyor

Antalya Bilet…

Gazze’de hastalar “ilaç yetersizliğinden” ölüyor
REKLAM ALANI
19.06.2024 05:10
0
A+
A-

Gazze’deki sahra hastanelerinin koordinatörü Mervan el-Hems, Gazze Şeridi’ndeki sağlık koşullarının İsrail saldırıları nedeniyle giderek kötüleştiğini, bazı hastaların ilaç yetersizliğinden öldüğünü ifade etti.

Gazze’deki sahra hastanelerinin koordinatörü Mervan el-Hems, “Gazze Şeridi’ndeki sağlık durumu felaket ve savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana İsrail’in hastaneleri hedef alması nedeniyle daha da kötüleşiyor” diye konuştu.

Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesinin hasta ve yaralılarla dolu olduğunu, İsrail ordusunun hastaneyi ve çevresini hedef alması nedeniyle kanalizasyon sorunu yaşadıklarını belirten Hems, “Daha fazla hasta ve yaralıyı almaya yetecek kadar yatağımız yok, tıbbi stok tükeniyor ve bazı hastalar ilaç yetersizliğinden ölüyor” ifadelerini kullandı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

HEPATİT SALGINI YAYILIYOR

Yerinden edilmiş insanların kaldığı kamplarda Hepatit başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkların yayıldığına dikkati çeken Hems, kanalizasyon suları nedeniyle hastane ve kamp çevresinde böceklerin arttığını ifade etti. Çadırlara ve kamplara ulaşan suyun içmeye uygun olmadığını söyleyen Hems, “Kıtlık Gazze Şeridi’nin kuzeyini kırıp geçiriyor ve çocuklar için yetersiz beslenmenin önüne geçemiyoruz” dedi.

3 BİN 500 ÇOCUK ÖLÜM TEHLİKESİ ALTINDA Gazze’deki hükümetin medya ofisinden salı günü yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve ABD’nin Filistin halkına yardımların ulaşmasını engellediği belirtilerek, Gazze Şeridi’nin gittikçe açlığa sürüklendiği, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu bildirilmişti. ABD ve İsrail’in Gazze’de 2,4 milyon sivilin açlığa mahkum edilmesinde kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, hasta ve çocuklara uygulanan aç bırakma politikasının, gıda ve ilaç girişinin yasaklanmasının insani olmayan tehlikeli bir yol olduğu kaydedilmişti. Tüm bunların Gazze’deki sivillere yönelik bir soykırım suçu olduğu belirtilerek, bu suçların durması için acil uluslararası müdahale talep edilmişti.

REFAH SINIR KAPISI 7 MAYIS’TAN BERİ KAPALI İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Refah Sınır Kapısı, bölgede İsrail işgalinin başladığı 7 Mayıs’tan bu yana kapalı tutuluyor. Gazze Şeridi’nin İsrail haricinde dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı’nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya bulunan Gazze’ye insani yardım girişlerini önemli ölçüde etkiliyor.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI