DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Gazze’de yüzer iskele fiyaskosu: ABD operasyonu sonlandırabilir

Antalya Bilet…

Gazze’de yüzer iskele fiyaskosu: ABD operasyonu sonlandırabilir
REKLAM ALANI
19.06.2024 11:09
0
A+
A-

Gazze'de yüzer iskele fiyaskosu: ABD operasyonu sonlandırabilir

The New York Times Gazetesi (NYT), ABD’nin Gazze Şeridi kıyısında insani yardımlar için başlattığı ve “fiyaskoyla” sonuçlanan yüzer iskele operasyonunu bitirebileceğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde hasar gören iskele, işlevsel şekilde sadece 10 gün hizmet verebildi.

NYT’de çıkan habere göre, yardım kuruluşları, ABD ordusunun Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için inşa ettiği 230 milyon dolarlık geçici limanın işlevini yerine getirmede büyük ölçüde başarısız olduğunu ve muhtemelen bu yolla gerçekleştirilen operasyonların beklenenden haftalar önce sona ereceğini belirtti.

SADECE 10 GÜN HİZMET VERDİ Güvenlik endişeleri nedeniyle inşası bir süre durdurulan ve yapımından bu yana dalgalar nedeniyle hasar görüp onarılan iskele, sadece yaklaşık 10 gün hizmet verebildi. Yüzer iskele projesinin gündeme geldiği dönemde Gazze Şeridi’nin kıtlığın eşiğinde olduğu belirtilirken, İsrail son haftalarda insani yardımlara izin verse de yardım kuruluşları, bölgenin hala “kıtlık riskiyle karşı karşıya” olduğu uyarısı yapıyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

GELECEK AY SÖKÜLEBİLİR ABD’li askeri yetkililer, Biden yönetiminin başlangıçta eylül ayına kadar faaliyette kalacağını öngörmesine karşın son günlerde yardım kuruluşlarına, yüzer iskelenin gelecek ay sökülebileceğini aktarıyor. Yüzer iskelenin beklenenden önce kaldırılmasının İsrail’e, insani yardımlar için daha çok kara yolu açması yönünde baskı unsuru olmasını umduklarını ifade eden ABD’li askeri yetkililer, projenin Gazze’ye insani yardım sağlanması yönündeki acil ihtiyaca da dikkati çektiğini iddia ediyor. Projenin zorlukları Biden yönetiminin üst düzey yetkililerini de hayal kırıklığına uğrattı. GAZZE’DEKİ YÜZER İSKELE

ABD’nin insani yardımları denizden ulaştırmak amacıyla Gazze sahiline iki aydan fazla bir sürede kurduğu ve 17 Mayıs’ta faaliyete geçen yüzer iskelenin birkaç hafta içinde kötü hava şartları nedeniyle parçalanarak işlevsiz kalması “fiyasko” eleştirilerine neden olmuştu. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 7 Haziran’da fırtına nedeniyle parçalara ayrılarak işlevsiz hale gelen yüzer iskelenin tamirinin bitirilip tekrar yerine konulduğunu açıklamıştı. Pentagon, ayrıca, ilk olarak 320 milyon dolar harcandığı açıklanan Gazze’deki yüzer iskelenin toplam maliyetinin, tamiri dahil yaklaşık 230 milyon dolar olarak yeniden belirlendiğini duyurmuştu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI