DOLAR
32,8490
EURO
35,2292
ALTIN
2.459,77
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
33°C
Antalya
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

Hayatları sadece 2 ipe bağlı! Hobisi mesleğine dönüştü

Antalya Bilet…

Hayatları sadece 2 ipe bağlı! Hobisi mesleğine dönüştü
REKLAM ALANI
19.06.2024 10:23
0
A+
A-

Hayatları sadece 2 ipe bağlı! Hobisi mesleğine dönüştü

Antalya’da üniversiteden mezun olduktan sonra kendi meslekleri yerine endüstriyel dağcılığı tercih eden 5 arkadaşın mesaisi, halat ve karabinaya bağlı metrelerce yüksekte geçiyor. Ailelerinin önceleri karşı çıktığı işten geçimini sağlayan 5 arkadaş, yüksek binalarda halatla asılarak temizlikten tamir işlerine kadar her türlü işi yapıyor.

Öğrenciyken tanıştıkları Mağara Araştırma Topluluğu, 5 arkadaşın hayata bakış açısını değiştirdi, meslek sahibi yaptı.
Üniversite eğitimi süresince mağarada halatlarla yüksek yerlerden iniş yaparken deneyim kazanan ve endüstriyel dağcılığı keşfeden arkadaş grubu, bu alana yöneldi.
Kentte yüksek alışveriş merkezleri, iş yerleri, kuleler başta olmak üzere dış cephe işlerinde temizlik, boya, küçük tadilatlar, arıza tespiti gibi işlerde çalışmaya başlayan endüstriyel dağcıların hayatı, ortalama uzunluğu 100 metre olan halat ve karabinanın sağlamlığına bağlı.
Mesleklerinde ilk zamanlarda, 5 arkadaşın da aileleri işi tehlikeli bulunca karşı çıktı. A
ilelerini ikna ettikten sonra iş hayatına atılan endüstriyel dağcılar, sadece Antalya değil, yakın zamanda Mersin’de bulunan termik santralde de görev aldı.
Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Furkan Varol, bu işten okul harçlığını çıkardığını aktararak, “Hobi olarak başladım ama şu anda buradan para kazanıyorum.
Muhtemelen mühendis olarak kariyerime devam edeceğim ama bu mesleği de seviyorum. Hayatımız iki ipe bağlı. Ailem başta tepkiliydi, karşı çıktılar ama zamanla kabullendiler” dedi.
İletişim Fakültesi’nden mezun Ulaş Nair de okul bittikten sonra memleketine gitmek yerine Antalya’da yaşamaya karar verip, endüstriyel dağcılık işine başladığını anlattı.
Nair, “Geçimimi bu işten sağlıyorum. Babam işin güvenli olduğunu bildiği için çok karışmıyor ama annem çok evhamlı.
Ben işime ve kullandığım ekipmanıma güveniyorum. Silikon çekmeden boya işine çok geniş bir skalada çalışıyorum” diye konuştu.
Endüstriyel dağcıların dış cephe temizliğini izlerken oldukça heyecanlandığı gözlenen Mustafa Büyüközer, “Tüm önlemler alınmış olsa bile bu herkesin yapabileceği bir iş değil. Gençleri tebrik etmek lazım. Benim çocuğum bu işi yapmak istese zor onay veririm” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI