DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Manisa’da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor

Antalya Bilet…

Manisa’da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor
REKLAM ALANI
19.06.2024 16:11
0
A+
A-

Manisa'da hasat başladı! 3 günde 3 ton elde ediyor, turşu yapımında kullanılıyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde sezonun ilk ürünü yerli acurda hasat başladı. Sezonun ilk ürünü olan acur hasadını yapan Harun Hasırcı 3 dönümlük alandan ilk etapta yaklaşık 300 kilogramlık hasat gerçekleştirdi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi’nde acur hasasdı başladı.
Sezonun ilk ürünü olan acur hasadını yapan Harun Hasırcı 3 dönümlük alandan ilk etapta yaklaşık 300 kilogramlık hasat gerçekleştirdi.
İlerleyen günlerde haftalık hasatlarına devam edeceğini belirten Hasırcı, toplamda 3 tonluk bir hasat beklediklerini söyledi.
Hasatla ilgili konuşan Hasırcı, “Bu yıl üç dönümlük arazime yeli türü olan yeşil acur diktim. İlk ürünümden 300 kilogram aldım. İlerleyen günlerde bu verim artmaktadır.
Haftada üç gün topladığımızda üç ton acur elde etmekteyim. Genelde turşu yapımında ve taze olarak yenilmektedir.
Yerli ve yeşil acur olması nedeniyle turşu yapımında kullanılıyor. Düğünlerde aşçılar tercih etmekte ve evlerde de turşusu yapılmaktadır” dedi.
Acur, genellikle salatalarda kullanılan, yeşil renkte, hafif acımsı bir tat ve sulu bir dokuya sahip bir sebzedir.
Ayrıca acur, çiğ olarak salatalarda veya pişirilmiş yemeklerde kullanılabilir.
Besleyici bir sebze olup, genellikle yaz aylarında bulunabilir ve tüketilebilir. Acur, özellikle Akdeniz mutfağında sıkça kullanılan bir sebzedir.
C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını destekler ve antioksidan özellik gösterir.
Acur, lif bakımından zengin bir sebzedir. Lifler sindirimi düzenler, sindirim sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir.
Potasyum, manganez ve demir gibi mineraller açısından da zengindir. Bu mineraller vücut fonksiyonları için önemlidir ve sağlıklı bir yaşam için gereklidir.
Acur içerdiği bileşenlerin anti-enflamatuar özellikleri olduğu bilinmektedir. Bu özellikler sayesinde vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilir.
Lif içeriği sayesinde, acur sebzesi kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Kan şekerinin dengelenmesi, diyabet riskini azaltabilir.
Ancak, herhangi bir sağlık sorunu veya özel bir durumunuz varsa, sağlık uzmanınıza danışarak acur sebzesini diyetinize nasıl dahil edebileceğiniz konusunda tavsiye almanız öneml

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI