DOLAR
32,8490
EURO
35,2292
ALTIN
2.459,77
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
33°C
Antalya
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

Mekke’de aşırı sıcak: 550’den fazla hacı adayı hayatını kaybetti

Antalya Bilet…

Mekke’de aşırı sıcak: 550’den fazla hacı adayı hayatını kaybetti
REKLAM ALANI
19.06.2024 09:42
0
A+
A-

Mekke'de aşırı sıcak: 550'den fazla hacı adayı hayatını kaybetti

Kutsal topraklara hac ibadeti için giden hacı adayları arasında ölü sayısı 550’nin üzerine çıktı. Vefat eden hacı adaylarının ölüm nedenlerinin büyük bölümünü, kalp damar hastalıkları ve enfeksiyona bağlı hastalıkların oluşturduğu öğrenildi. Suudi yetkililer sıcaktan etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini bildirdi.

Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen Müslümanlar, gerekleri yerine getirmenin ardından hacı oldu. Hac sırasında en az 550 hacının hayatını kaybetmesi, bu yıl yine kavurucu sıcaklarda ortaya çıkan hac yolculuğunun meşakkatli doğasının altını çiziyor. Ülkelerinin müdahalelerini koordine eden iki Arap diplomat AFP’ye, ölenlerin en az 323’ünün Mısırlı olduğunu ve bunların çoğunun sıcaktan kaynaklanan hastalıklara yenik düştüğünü söyledi.

2 BİN KİŞİ TEDAVİ ALTINDA Salı günü erken saatlerde Mısır Dışişleri bBkanlığı, Kahire’nin hac sırasında kaybolan Mısırlılar için arama operasyonları konusunda Suudi yetkililerle işbirliği yaptığını açıkladı. Suudi yetkililer sıcak stresinden muzdarip 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini bildirdi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

1,8 MİLYON HACI ADAYI KATILDI Suudi Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü Mekke’deki Mescid-i Haram’da sıcaklığın 51,8 dereceye ulaştığını söyledi. Arafat Dağı’nda gerçekleştirilen dualar da dahil olmak üzere hac ibadeti büyük oranda gündüzleri saatlerce dışarıda kalmayı içeriyor. Suudi yetkililere göre bu yıl hac ibadetine 1,6 milyonu yurt dışından olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon hacı katıldı.

HAYATINI KAYBEDEN TÜRK VATANDAŞLARI Türkiye’den de 2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türk vatandaşı sayısı 23’e yükseldi. Bu sene 84 binden fazla vatandaş hac ibadeti için kutsal topraklara gelirken, bu kişilerin yüzde 53’ünü kadın, yüzde 47’sini ise erkekler oluşturdu. Hacı adaylarının yaş ortalaması ise 60 oldu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI