DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

ABD’den Ukrayna Savaşı’nın kaderini değiştirecek karar

Antalya Bilet…

ABD’den Ukrayna Savaşı’nın kaderini değiştirecek karar
REKLAM ALANI
20.06.2024 16:46
0
A+
A-

ABD'den Ukrayna Savaşı'nın kaderini değiştirecek karar

Beyaz Saray, Patriot hava savunma sistemleri ve füzeleri için açık siparişleri askıya almayı ve savunma ihtiyaçları karşılanana kadar bu sistemleri sadece Ukrayna’ya göndermeyi planlıyor. Çok sayıda Avrupa ülkesi ABD’den teslimat beklerken alınan karar, Biden yönetiminin Kiev’e olan bağlılığının altını çiziyor. Ukrayna’da halihazırda ABD ve Almanya tarafından sağlanan en az dört Patriot sistemi bulunuyor.

Rus güçlerinin iki yıl önce başlattığı işgal ile savaşa giren Ukrayna, Moskova’nın düzenli füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı Patriot ve NATO ülkelerinden gelen diğer hava savunma sistemleriyle korunuyor. ABD hükümeti, Ukrayna kendisini Rusya’nın hava saldırılarına karşı korumaya yetecek kadar alana kadar Patriot hava savunma sistemleri için tüm siparişleri durdurmaya hazırlanıyor. ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz günlerde beş ülkenin Ukrayna’ya Patriot ve diğer hava savunma sistemlerini göndermeyi kabul ettiğini söyledi.

“ÜRETİLEN HER ŞEY KİEV’E GİDECEK” ABD’den hava savunma sistemlerinin teslimatını bekleyen diğer ülkelerin ise beklemesi gerecek. Çünkü Biden’ın açıklamasına göre Ukrayna’daki ihtiyaç karşılanana kadar “üretilen her şey” Kiev’e gönderilecek. Financial Times’ın haberine göre karar hakkında bilgisi olan iki yetkili, ABD’nin yaptığı duyurunun Biden’ın Kiev’e olan bağlılığının altını çizdiğini söyledi.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

TÜM AVRUPA’NIN İSTEDİĞİ SİSTEM Polonya, Romanya, İspanya ve Almanya, teslim edilmek üzere Patriot sistemleri için siparişleri olan Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. NATO ülkelerinden oluşan bir koalisyon da ocak ayında bin Patriot füzesi siparişi vermişti. İspanya, Yunanistan ve Romanya’nın cephaneliklerinde Patriot’lar bulunuyor ancak şimdiye kadar bu sistemlerin Ukrayna’ya devredilmesine izin vermediler. PATRIOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ NEDİR? ABD yapımı Patriot sistemleri Washington’un en gelişmiş hava savunma silahlarıdır. Bu sistem, gelen mermilere veya uçaklara önleyici füze ateşleyebilen bir radar sistemi ve mobil fırlatıcıdan oluşur. Zelenski, bu sistemleri “günümüzde dünyanın en etkili hava savunma sistemi” olarak nitelendiriyor. Ukrayna’da şu anda ABD ve Almanya tarafından sağlanan en az dört Patriot sistemi bulunuyor. Patriot sistemleri ve önleme füzeleri, savaşın başlangıcından bu yana Kiev’deki ve ülke çapındaki diğer şehirlerdeki önemli hükümet binalarının ve kritik altyapının korunmasına yardımcı oldu.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI