DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

AB’den Rusya’ya yeni yaptırım paketi

Antalya Bilet…

AB’den Rusya’ya yeni yaptırım paketi
REKLAM ALANI
20.06.2024 11:21
0
A+
A-

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikini ilk kez hedef alarak Rusya’ya karşı yeni bir dizi yaptırım uygulamaya karar verdi. Yaptırımlar, Şubat 2022’den bu yana uygulanan 14’üncü paketi temsil ediyor.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rusya’ya karşı, Rus sıvılaştırılmış doğal gazının (LNG) sevkiyatının yasaklanmasını da içeren 14. yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya vardı.

LNG kısıtlaması, blokun daha önce Moskova’nın en büyük gelir kaynaklarından ikisi olan kömür ve deniz yoluyla taşınan petrole uyguladığı gibi tam bir ithalat yasağını karşılamaya yetmiyor. Bunun yerine, AB şirketlerinin Rus LNG’sini satın almalarına izin verilecek ancak aktarma olarak bilinen bir uygulamayla bunu diğer ülkelere yeniden ihraç etmeleri yasaklanacak.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

DAHA SIKI ÖNLEMLER ÜZERİNDE ANLAŞILDI Ek olarak, üye devletler, önceki 13 yaptırım paketinde açık bırakılan boşlukları kapatmak için daha sıkı önlemler üzerinde anlaştı. Bu önlemlerin ayrıntıları henüz elde paylaşılmadı ancak Kremlin’in Rus deniz petrolüne yönelik G7 tavan fiyatını aşmak için kullandığı “gölge filoya” yönelik olduğuna inanılıyor. Avrupa Birliği dönem başkanlığını 1 Temmuz’a kadar yürüten Belçika, X platformunda yaptığı açıklamada paketin “boşlukları kapatarak mevcut yaptırımların etkisini en üst düzeye çıkardığını” söyledi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI