DOLAR
32,8363
EURO
35,2246
ALTIN
2.455,82
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Girit’te 4 bin yıllık keşif: Dairesel yapının gizemi çözülüyor

Antalya Bilet…

Girit’te 4 bin yıllık keşif: Dairesel yapının gizemi çözülüyor
REKLAM ALANI
20.06.2024 09:17
0
A+
A-

Girit'te 4 bin yıllık keşif: Dairesel yapının gizemi çözülüyor

Yunanistan’ın Girit Adası’ndaki Papoura Tepesi’nde, Bronz Çağı’na ait 4 bin yıllık halka şeklinde bir taş anıt ortaya çıkarıldı. Arkeologlar, dairesel yapının Girit’in Minos kültürüne ait olabileceğini belirtti.

Yunanistan’ın Girit Adası’nda Papoura Tepesi’nde 4 bin yıllık dairesel bir anıt ortaya çıktı.
Yunanistan Kültür Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bin 800 metrekarelik bu yapının ritüel veya dini amaçlı kullanılmış olabileceği kaydedildi.
Labirentimsi yapı, ortalama 1,4 metre kalınlığında ve bazı yerlerde 1,7 metre yüksekliğinde olan 8 eşmerkezli taş halkadan oluşuyor.
Arkeologlar, dairesel yapının Girit’in Minos kültürüne ait olabileceğini öne sürdü.
Minos kültürü antik ritüellerde kullanılan zirve kutsal alanlarıyla bilinmektedir.
Bu tür alanlar genellikle dini mimari, pişmiş topraktan hayvan ve insan heykelcikleri gibi Minos sanatının örneklerini barındırır.
Yunanistan’da antik tarihi alanların keşfi, sık sık inşaat projelerini durma noktasına getiriyor. Son olarak Kastelli havaalanı projesi, en az 35 yeni arkeolojik alanın keşfiyle sonuçlandı. Kültür Bakanlığı, bu yapıların modern inşaatlardan korunacağını belirtti. “KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİNİ ANLIYORUZ”
Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, “Bu, büyük ilgi uyandıran eşsiz bir buluntu. Anıtın arkeolojik araştırmasının tamamlanması ve korunması için gerekli çözümler var. Hepimizin önceliği anıtın korunması. Kültürel mirasın önemini ve değerini anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI