DOLAR
32,8351
EURO
35,2631
ALTIN
2.456,59
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
31°C
Antalya
31°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C

Hizbullah tehdit etti: Güvenli hiçbir yer kalmaz!

Antalya Bilet…

Hizbullah tehdit etti: Güvenli hiçbir yer kalmaz!
REKLAM ALANI
20.06.2024 09:59
0
A+
A-

Hizbullah tehdit etti: Güvenli hiçbir yer kalmaz!

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, son günlerde artan gerilimin gölgesinde İsrail’i tehdit etti. Nasrallah, “Topyekün savaş olursa İsrail’de güvenli hiçbir yer kalmaz” dedi. İsrail ordusunun ise Gazze’deki saldırıları devam etti. İsrail ordusu, düzenlediği hava saldırısında insani yardım bekleyen siviller vuruldu.

Son günlerde İsrail ve Hizbullah güçleri arasında gerilim giderek artmaya ve sınırlar arasında çatışmalar şiddetlenmeye devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde İsrail ordusu, Hizbullah ile yaşanan gerilim devam ederken Lübnan’a yönelik olası bir saldırıya ilişkin “operasyonel planı” onayladığını duyurdu.
Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah İsrail’in Lübnan’a yönelik olası saldırı planını onaylamasına karşılık vererek, “İsrail’deki hiçbir yer füze ve insansız hava araçlarımıza karşı güvende olmaz” sözleri ile gözdağı verdi.
Hizbullah lideri, topyekün bir savaşa girilmesi halinde kural tanımadan karşılık verileceğini belirtti.
Geçen hafta İsrail saldırısında öldürülen üst düzey Hizbullah komutanını anma töreninde konuşan Nasrallah, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni de tehdit etti.
Rum yönetiminin İsrail’in Lübnan’a yönelik olası saldırısında hava üslerini açacağına ilişkin istihbarat aldıklarını açıkladı.
Hizbullah Lideri böyle bir durum olması halinde “Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edeceğiz” dedi.
Ancak Nasrallah’ın sözlerine Rum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis’ten yanıt geldi. “Sorunun değil çözümün parçasıyız” ifadelerini kullandı.
Hristodulidis, Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye ulaştırılan insani yardımlara atıfta bulundu.
İngiltere’nin ise Güney Kıbrıs’ta iki askeri üssü bulunuyor. Bu üsler daha önce Yemen’de İran destekli Husilerin hedef alınmasında kullanılmıştı.
Bu üslerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin söz hakkı yok.
Diğer yandan da İsrail tanklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta ilerleyişi sürdü.
Savaş jetleri ve insansız hava araçları da İsrail tanklarına destek verdi. Ağır bombardıman devam etti.
Kerem Şalom Sınır Kapısı’ndan geçen insani yardımları bekleyen Filistinli siviller hedef oldu.
Gazze kentindeki Zeytun Mahallesinde de şiddetli çatışmalar yaşandı.
Hamas üyeleri de İsrail’in havadan ve karadan düzenlediği saldırılara tanksavar ve havan toplarıyla karşılık verdi.
Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde İsrail’in hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetti.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırılarının sistematik olarak sivil ve sivil altyapının korunmasını güvence altına alan temel savaş kanunlarını ihlal etmiş olabileceğini açıkladı.
İnceleme 9 Ekim ve 2 Aralık arasında okul, konut, mülteci kampı ve pazar yerine yönelik saldırıları içeriyor.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ise sivil kayıplara vurgu yaptı.
Turk, “Sivil zararı en aza indiren savaş araç ve yöntemlerinin seçilmesi zorunluluğu, İsrail’in harekatında sürekli olarak ihlal edilmiş gibi görünüyor” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI