DOLAR
32,8490
EURO
35,2292
ALTIN
2.459,77
BIST
10.680,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
33°C
Antalya
33°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Hafif Yağmurlu
31°C
Cumartesi Açık
37°C
Pazar Açık
38°C

İngiltere’de yeni Covid-19 araştırması! Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

Antalya Bilet…

İngiltere’de yeni Covid-19 araştırması! Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu
REKLAM ALANI
20.06.2024 15:02
0
A+
A-

İngiltere'de yeni Covid-19 araştırması! Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

İngiliz bilim insanları, Covid-19 üzerinde araştırma yaptı. Araştırmanın ayrıntılarında bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Covid-19 olmadıkları açıkladı.

İngiliz bilim insanları, Covid-19 üzerine yaptıkları bilimsel çalışmada, bazı kişilerin virüse maruz kalmasına rağmen Covid-19 olmadıklarını tespit etti.
Bu kişilerin burunlarındaki özel hücrelerin, virüs yayılmadan önce fark ettiklerini ve vücutlarında virüse maruz kalmadan önce HLA-DQA2 adı verilen bir genin yüksek seviyelerde olduğunu belirledi.
İngiltere merkezli Imperial College London bünyesinde yürütülen bir Covid-19 bilimsel çalışmasının bir parçası olarak bilim insanları, Covid-19’a neden olan SARS-CoV-2 virüsüyle mücadele edebilen kişilerin, sürekli hastalıktan kaçınmalarına yardımcı olan benzersiz bağışıklık tepkilerine sahip olduğunu buldu.
Kişi virüse maruz kalmadan önce ve sonra elde edilen bulgulara göre burun astarındaki lokal bir bağışıklık tepkisinin, bireylerin virüsü tanımlamasına ve enfeksiyona neden olacak bir yer edinmesini engellemesine olanak tanıdığı ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi;“Virüsü hemen temizleyen bireyler, tipik bir yaygın bağışıklık tepkisi göstermedi; bunun yerine, burunda daha önce hiç görülmemiş, incelikli, doğuştan gelen bağışıklık tepkileri oluştu.
Araştırmacılar, HLA-DQA2 adı verilen bir genin maruz kalmadan önce yüksek düzeyde bulunmasının, insanların uzun süreli bir enfeksiyonun yayılmasını önlemesine de yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI